TSK'dan 149 general ve amiral, bin 99 subay ve 436 astsubay ihraç edildi

Güncelleme Tarihi:

TSKdan 149 general ve amiral, bin 99 subay ve 436 astsubay ihraç edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 23:11

TSK'dan 149 general ve amiral, bin 99 subay ve 436 astsubay ihraç edildi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - 'OLAĞANÜSTÜ Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname' Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yayımlanan 668 No'lu kararname, OHAL kararı ardından yayımlanan ikinci kararname oldu. Kararnameyle, yarınki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi 149 general ve amiral, bin 99 subay ile 436 astsubayın TSK ile ilişiği kesildi. Kararnamede ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı'na bağlandı.
3 HABER AJANSI, 16 TELEVİZYON VE 45 GAZETE KAPATILDI
Kararnamede ayrıca medyaya ilişkin de kapsamlı kararlar yer aldı. Buna göre, 3 haber ajansı, 16 televizyon kanalı, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi ve 29 yayınevi ve dağıtım kanalı kapatıldı. Kapatılan medya kuruluşları arasında Cihan Haber Ajansı, Can Erzincan TV ve Barış TV, Taraf Gazetesi, Zaman Gazetesi ile Bugün Gazetesi, Aksiyon Dergisi, Sızıntı Dergisi ve Nokta Dergisi yer aldı.
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda Orgeneral Adem Huduti dahil 87 generalin TSK ile ilişiği kesildi. Ayrıca 726 subay ve 256 astsubayın da ilişiği kesildi. İhraç edilen generaller arasında 2'nci Ordu Komutanı Huduti'nin yanısıra Harp Akademileri Kurmay Başkanı Hasan Nevzat Daşdeler, darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi ve Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu yer aldı.
HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Yaş Üyesi Orgeneral Akın Öztürk dahil 30 generalin ilişiği kesildi. Ayrıca, 314 subay ve 117 astsubayın da ilişiği kesildi. İhraç edilen generaller arasında Akın Öztürk'ün yanısıra Tümgeneral Atilla Darendeli ve İncirlik Komutanı olarak bilinen Tuğgeneral Bekir Ercan Van bulunuyor.
DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 32 amiral, 59 subay ve 63 astsubayın TSK ilişiği kesildi. İlişiği kesilen amiraller arasında Sahil Güvenlik Komutanu Tümamiral Hakan Üstem, Harekat Başkanı Tümamiral Sinan Azmi Tosun, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper yer aldı.
149 GENERAL, BİN 99 SUBAY İHRAÇ EDİLDİ
Yayımlanan 668 no'lu kararnameyle, Deniz, Hava ve Deniz kuvvetlerinden toplamda 149 general ve amiral, 1099 subay ile 436 astsubay ihraç edildi.
JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA BAĞLANDI
OHAL ilan edilmesinin ardından yayımlanan ikinci kararnameyle, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığı'na bağlandı.
Kararnamede, Jandarma Teşkilat Kanunu'nun 4'üncü maddesi; "Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına bağlıdır" şeklinde değiştirildi. Ayrıca, kararnameyle 12'nci madde, "Lüzum görüldüğü hallerde İçişleri Bakanı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında her kademedeki personel geçici olarak görevlendirilebilir’’ şeklinde değiştirildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunun 3'üncü maddesi ise "Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın görev alanları, üsleri kadrolarıyla yerleşme yerleri İçişleri Bakanlığınca düzenlenir" şeklinde değiştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!