TSK'da kamuflajlara yeni tasarım

Güncelleme Tarihi:

TSKda kamuflajlara yeni tasarım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 09:34

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) kamuflaj üniformaların yeniden tasarlanmasına ilişkin çalışma başlatıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, emri doğrultusunda başlatılan çalışma sonucu üretilen yeni tasarım üniformayı ilk olarak kendi kullandı. Nano teknolojiyle üretilen, uydudan bakıldığında askerlerin görünmesini engelleyen, ultraviyole ışınlarından koruyan ve yıkandığında normallere oranla 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla üretilen kamuflajların yeni tasarımında en büyük farklılığı, rütbenin taşındığı alan oluşturdu. Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, Orgeneral Akar'ın giydiği üniformada göğsün sağ bölümünde yer aldı. Üniformadaki bir diğer değişiklik ise sağ kolda bulunan ay yıldızlı peç oldu.

Haberin Devamı

Orgeneral Akar'ın önce Kilis'teki birliklerin ardından Konya'da 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığındaki denetlemeleri sırasında giydiği üniforma dikkati çekti.

Farklı tasarımdaki kamuflaj, TSK'da yürütülen yeni bir projenin ürünü olarak ortaya çıktı. Bir süre önce Orgeneral Akar tarafından verilen emir gereğince TSK'da kullanılmak üzere yeni kamuflaj üniformanın tasarlanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

TSKda kamuflajlara yeni tasarım

Devam eden çalışma kapsamında ilk olarak bir ekip oluşturuldu. Ekip uzun bir süre diğer orduların kamuflaj üniformalarını inceledi, bunların kullanımına ilişkin çeşitli araştırmalar yaptı. Çalışmalar sonucunda tasarlanan yeni üniformanın pilot uygulaması ilk olarak Orgeneral Akar tarafından hayata geçirildi.

Haberin Devamı

UYDUDAN BAKILDIĞINDA ASKER GÖRÜNMEYECEK

Nano teknolojiyle üretilen, uydudan bakıldığında askerlerin görünmesini engelleyen, ultraviyole ışınlarından koruyan ve yıkandığında normallere oranla 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla üretilen kamuflajların yeni tasarımında en büyük farklılığı, rütbenin taşındığı alan oluşturdu.

TSKda kamuflajlara yeni tasarım

RÜTBE GÖĞSÜN SAĞ BÖLÜMÜNDE

Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, Orgeneral Akar'ın giydiği üniformada göğsün sağ bölümünde yer aldı. Boyutunun ise diğerine oranla daha küçük olduğu görüldü. Hemen altında ise soyadı ve kan grubu bilgisinin bulunduğu isimlik yer aldı. Bröveler ise mevcut üniformalardaki yerlerini korudu. 

TSKda kamuflajlara yeni tasarım

AY YILDIZLI PEÇ SAĞ KOLDA

Yeni tasarlanan üniformadaki diğer değişiklik ise Türk bayrağı oldu. Ay yıldızlı peç, Orgeneral Akar'ın üniformasının sağ kolunda yer aldı. Kamuflaj üniformadaki bir değişiklik de palaska kullanımında yaşandı. Mevcut uygulamanın aksine yeni tasarlanan üniformada üst kısım, pantolonun dışında bırakılarak kullanıldı.

Haberin Devamı

Yeni tasarlanan üniformaya ilişkin çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni tasarlanan kamuflaj üniformalar TSK'da kullanılmaya başlanacak.


BAKMADAN GEÇME!