TSK: Teröristle mücadele harekatı kapsamında 99 terörist etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

TSK: Teröristle mücadele harekatı kapsamında 99 terörist etkisiz hale getirildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 13:37

TSK: Teröristle mücadele harekatı kapsamında 99 terörist etkisiz hale getirildi

Haberin Devamı

 ANKARA, (DHA) - TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), teröristle mücadele harekatı kapsamında, son bir haftada 99 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, 24-30 Mart tarihlerinde, bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması nedeniyle büyük önem taşıdığı belirtilen bölgelerde, teröristle mücadele operasyonları aralıksız devam etti. Son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda, 99 terörist etkisiz hale getirilirken, 52 piyade tüfeği, 109 el bombası, 1 havan (82 mm), 1 uçaksavar makineli tüfek, 5 roketatar ele geçirilmiş, 24 EYP tespit edilerek, imha edildi. Ayrıca, yaklaşık 4 bin 300 kilo amonyum nitrat, 13,5 kilo A4 patlayıcı ile çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Teröristler tarafından kullanılan 56 sığınak, barınak ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilirken, arananlar listesinde terör nitelikli ikiz plaka kaydı bulunun bir araç ele geçirildi. Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olduğu belirtilen kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler sonucunda; 839 kilo esrar, 4 bin 550 litre akaryakıt ve 50 bin 560 paket kaçak sigara ele geçirildi. Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda ise sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4 bin 201 kişi yakalandı.

TSK tarafından yapılan açıklamada; bu hafta özellikle Lice, Hani, Nusaybin, Anılmış, Kemerli, Tatvan, Yüksekova ve Patnos bölgelerinde yürütülen operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütüne ağır darbe indirildiği ve örgütün önemli kayıplar vermesinin sağlandığı vurgulandı.

Bölücü terör örgütünün önemli gelir kaynaklarından olduğu belirtilen uyuşturucu ve kaçakçılık faaliyetleri, hudut hattında alınan tedbirlerle engellenmeye devam edilirken, hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde yaklaşık 4 bin kişi yakalandı. Çok miktarda uyuşturucu madde, kaçak sigara ve yakıt ele geçirilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır güvenliğini sağlamaya ve bölücü terör örgütü ile mücadelesine azim ve kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

TSK'nın açıklamasında, ayrıca "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini azim ve kararlılıkla kesintisiz olarak sürdürmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, yüce Türk Milletinin emrinde bugün olduğu gibi bundan sonra da vatan toprağının korunması için kendisine verilecek her türlü görevi yerine getirmeye hazırdır" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!