TSK o görüntüleri paylaştı

Güncelleme Tarihi:

TSK o görüntüleri paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 11:25

Genelkurmay Başkanlığı, Efes - 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı kapsamında amfibi harekatı eğitiminden görüntüler yayınladı.

Haberin Devamı

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en riskli hücum harekatı olan amfibi harekat konusunda TSK'nın yeteneği müttefik kuvvetlerle paylaşıldı. Harekata TSK unsurlarının yanısıra çeşitli ülkelerin askeri personeli de katıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Önce amfibi harekat kapsamında Demircili bölgesinde araç ve personel çıkarma gemilerine bindirildi. Ardından 20 mil hızı ile dünyadaki benzerlerinden çok üstün olan yeni çıkarma gemileri ile deniz geçişi yapıldı. Çıkarma öncesi deniz piyadeleri okudukları and ile moral motivasyonu en üst noktaya çıkardı. Plaj bölgesine ulaşan çıkarma gemilerinin kapak atmasından sonra hızla çıkarma başladı. Bu sırada dost topçu birlikleri tarafından sisleme yapılarak karşıt kuvvetlerinin hedef tespiti ve gözetleme çalışmaları engellendi. Tank ve zırhlı personel taşıyıcıların çıkışının ardından kıyı başı tutan Deniz piyadesi hafif silahlarla çatışmaya girdi."

Haberin Devamı

Dünyanın en riskli harekatlarından olan amfibi harekat kapsamında tank atışları da yapıldığı belirtilen açıklamada, "105 milimetrelik çekili toplarda zırhlı muharebe araçlarına bağlı olarak kıyıya çıkarıldı. Efes 2016 Müşterek fiili atışlı tatbikatına Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan ve Polonya’dan gelen askeri personel de katıldı. Tatbikatta Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıs Barış Harekatı ile deneyim kazandığı amfibi harekat yeteneğini harekata katılan yabancı birliklerle paylaştı" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!