TSİAD’da Trabzon'un Lojistik geleceği tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

TSİAD’da Trabzonun Lojistik geleceği tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 15:26

TSİAD’da Trabzon'un Lojistik geleceği tartışıldı

Haberin Devamı

TRABZON, (DHA) – TRABZON Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TSİAD) üyelerine özel düzenlenen, 'Trabzon'un Lojistik Geleceği' toplantısı yapıldı.

Ramada Otel’de yapılan toplantıya DEİK Türk İran iş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Trabzon SİAD üyesi Hülya Ulusoy, Trabzon Liman İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Özer , TÜSİAD ve Trabzon SİAD üyesi Erol Tuna ile Trabzon SİAD üyesi iş adamları katıldı.
Toplantıda İran üzerine uygulanan ambargonun kalkması ile oluşacak ticari hareketlenmenin bölgeye olası katkısı, yeni ipek yolunun hayata geçirilmesinin Trabzon'a sağlayacağı fayda, Ukrayna ile serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasının Trabzon limanı ve ticaretine etkileri gündeme getirildi. Bölge ticareti için çok ciddi önem arz eden 'Lojistik Üs' oluşturulmasının bir an önce hayata geçirilip, bölgenin ticari kalkınmasına öncü olması için siyasilerimizin bu konuya da yoğunlaşmalarını sağlamak adına ortak görüş belirtildi.

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Kamil Hayali, toplantıya katılanlara teşekkür etti, lojistik konusunun Trabzon için önemine değindi. Trabzon’da milletvekillerinin bu konuda daha aktif olması gerektiğine işaret eden Hayali, Erzincan-Trabzon demiryolu hattının inşası için sivil toplum kuruluşlarının da konunun takipçi olması gerektiği kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!