TSF Başkanı Tulay'a, Melvin Jones Fellow Ödülü

Güncelleme Tarihi:

TSF Başkanı Tulaya, Melvin Jones Fellow Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 18:03

TSF Başkanı Tulay'a, Melvin Jones Fellow Ödülü

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA) - LİONS Kulüpleri Vakfı'nın en büyük ödülü olan 'Melvin Jones Fellow ödülü, Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki Anıt Linos Kulübü üyesi olan Türkiye Satranç Federasyonu'nun ilk Kadın Başkanı ve Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanı Gülkız Tulay'a verildi.
Tarsus Amerikan Koleji'nde gerçekleşen törende konuşan Anıt Lions Kulübü Dönem Başkanı Fatma Sütülen, Türkiye'de santranç sporunun gelişimine katkısı ve fark yaratması nedeni ile Gülkız Tulay'ın layık görüldüğünü söyledi, "Türk satrancının uluslararası klasmanında yerinin güçlenmesi, birçok projelerle Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'nin örnek ülke olmasını sağlayan, ülkemizin 81 ilinde 15 bin okulda 2.5 milyon öğrenciyi satrançla tanıştıran Gülkız Tulay’a sıraladığımız gerekçelerle bu ödülü vermekten onur duymaktayız" dedi.
Tulay, ödülü almaktan büyük bir gurur duyduğunu ifade ederek şöyle devam etti:
"Bu programda ödül almak, Suna Kıraç, Vuslat Doğan Sabancı, Ayşe Arman, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Hayrettin Karaca, Yıldız Kenter gibi alanlarında başarıları tartışılmaz isimlerle aynı ödüle layık görülmek benim için büyük bir onur. Vakfın en yüksek onur derecesi olan bu ödüle layık görülmek, bu ödülle birlikte anılan dostluk, cömertlik, şefkat ve başkalarına değer verme gibi özelliklerle birlikte adımın anılması tarif edilemez bir duygu. Bu ödüle layık görülmek için ne yaptım diye düşünüyor insan ilk duyduğunda. Ve hayatı film şeridi gibi gözünün önünden geçiyor. Eğer birilerine dokunmak için, minik hayatları farklılaştırmak için yaptığım işler yerine ulaştı ise ne mutlu bana."
Federasyondaki görevi nedeni ile Türkiye'nin dört bir yanını dolaştığını vurgulayan Tulay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gittiğim yerlerde yaşadıklarım, karşılaştığım hikâyeler, gelen mektuplar, benim için yapılan resimler, tablolar tüm yorgunluğumu unutturuyor, umudumu artırıyor. Federasyon olarak İş Bankası ile yürüttüğümüz proje gereği 15 bin okulda satranç sınıfları açtık, devam ediyoruz. Spor Toto işbirliği ile ana sınıflarında 'Satrançla Büyüyorum' projesini yürütüyoruz. Belediyelerle 'Doğru Hamlede Buluşalım' projesi hız kesmeden devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokolle tüm Sevgi Evleri’ne satranç sınıfı açtık, öğretmenlere eğitimi verdik. Adalet Bakanlığı’yla imzaladığımız protokolle tüm Islah Evleri’nde satranç sınıfları açmanın hazırlığını yapıyoruz. İlköğretim, ana sınıfı projelerinin yanı sıra satrancı üniversitelere de sokuyoruz. Politikadan sanat dünyasına, iş dünyasından üniversitelere kadar her alanda satranca ilgi artıyor. Bu yol, satranç sporunun değerlerini hayatın her alanına taşımak için yürüdüğümüz bir yoldur."
Konuşmaların ardından 118-U Genel Yönetmeni Selahattin Atan ve Anıt Lions Kulübü Başkanı Fatma Sütülen, 'Melvin Jones Fellow Ödülü'nü Gülkız Tulay’a verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!