Trump’ın damadı Musul cephesinde

Güncelleme Tarihi:

Trump’ın damadı Musul cephesinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 23:19

ABD Başkanı Trump’ın danışmanı olan damadı Jared Kushner, Bağdat’taki temaslarının ardından Erbil’de IKBY Başkanı Mesut Barzani ve heyetiyle görüştükten sonra Irak’ta Musul kentine 15 km uzaklıktaki Hamam el-Alil üssünde askerlerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Trump’ın kızı Ivanka Trump’ın eşi Jared Kushner, ocak ayında göreve gelen Başkan’ın yakın çevresinden savaş bölgesini ziyaret eden ilk kişi oldu. ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un daveti üzerine heyete katılan Kushner, ekiple birlikte Bağdat’ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile Erbil’de ise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. Barzani, önceki günkü Erbil’i ziyaretlerinden ve terörle mücadele konusunda Peşmerge’ye verdikleri desteklerden dolayı ABD’li heyete teşekkür etti.

TARİHE GEÇECEK SAVAŞ

Kushner, Musul’a 15 km uzaklıktaki, yüz kadar Amerikan danışmanın ve Iraklı askerlerin olduğu Hamam el-Alil üssünde yaptığı açıklamada, ABD ordusu ile Irak ordusunun işbirliğinden çok etkilendiğini, bunun nesillerce süreceğini umduğunu söyleyerek “Musul’da yakın zamanda kazanacağınız zafer, sadece ABD ve Irak orduları için değil, dünya için de büyük bir zafer olacak” dedi. Dunford da “Musul’daki savaşın, kitaplara tarihin en büyük savaşlarından biri olarak geçeceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Trump’ın damadı Musul cephesinde

 BİLGİ NOTU

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Jared Kushner ve Trump’ın terörle mücadele danışmanı Thomas Bossert’ı, terör örgütü DEAŞ’e karşı Irak ordusu öncülüğünde yürütülen mücadeleyi yerinde görmeleri için Irak’a davet ettiğini belirtmişti. Wall Street Journal gazetesine göre, Kushner, Başkan Trump’ın DEAŞ stratejisinde son kararın alınmasında önemli rol oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!