Trump'ı beklerken uyuyakaldılar!

Güncelleme Tarihi:

Trumpı beklerken uyuyakaldılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 11:35

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurt dışı ziyaretini yaptığı Suudi Arabistan'ın ardından bugün İsrail'e gitti. Hummalı bir şekilde Trump'ı karşılamaya hazırlanan Tel Aviv yönetimi, son provaları Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nda yaptı.

Haberin Devamı

ABD lideri için çok sıkı güvenlik önlemleri alan İsrail Ordusu, aynı zamanda ABD savaş uçaklarıyla birlikte tatbikat yapıyor. Reuters haber ajansı, Juniper Falcon isimli tatbikatta havalanan ABD F-15 savaş uçaklarının fotoğraflarını dünyaya servis etti. Bugün gelen son fotoğraflarda ise, karşılama töreni için bekleyen İsrail askerlerinin uyukladığı görülüyor. 

Arap basını,Trump'ın ziyaretinde Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerini yeniden başlatmayı deneyeceğini bildiriyor. Bir önceki başkan Barack Obama'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) çekimser kalmasıyla tarihi bir darbe alan ve işgal altındaki Filistin topraklarından derhal çekilmesi istenen İsrail, halihazırda Trump'ın en yakın müttefiki... ABD lideri, BMGK kararı sonrası Twitter hesabından '20 Ocak'a kadar sabredin' yazmıştı.

Haberin Devamı

Göreve geldikten sonraki ilk yurtdışı ziyaretini Suudi Arabistan'a düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, gezisinin ikinci durağı olan Kudüs'te güvenliği artırılmış zırhlı bir süitte konaklayacak. Silahlı saldırılara karşı kuvvetlendirilmiş odanın, gaz saldırısına karşı ise özel bir havalandırma sistemi bulunuyor. NBC News'in haberine göre bugün Kudüs'e gelecek olan Trump, şehrin merkezinde bulunan beş yıldızlı King David Oteli'ndeki bu odada kalacak.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!