Trump’a Senato’da şok yenilgi

Güncelleme Tarihi:

Trump’a Senato’da şok yenilgi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 00:33

ABD’nin Alabama eyaletinde Senato ara seçimlerini, Cumhuriyetçi rakibi Roy Moore’u geride bırakan Demokrat Doug Jones kazandı.

Haberin Devamı

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, oyların yüzde 49.5’ini alan 63 yaşındaki Jones, 1992’den bu yana Alabama’dan seçilen ilk Demokrat Senatör oldu. Adı cinsel taciz iddialarıyla anılan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın da desteklediği 70 yaşındaki Cumhuriyetçi Moore ise yüzde 48.8 oyda kalarak Senato’ya girme şansını kaybetti. Bu sonuçla Cumhuriyetçilerin 100 üyeli Senato’da çoğunluk üstünlüğü 1 sandalyeye inerken, Senato’daki üye sayıları da 51’e geriledi. 6 Kasım 2018’de yapılacak ABD Kongre ara seçimleri öncesi Demokratlar büyük moral buldu. Trump, Jones’u Twitter’dan tebrik etti. Trump’ın güçlü desteğine rağmen Cumhuriyetçi Parti içinde tartışmalara neden olan ve Cumhuriyetçilerin Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell’ın desteğini kaybeden Moore, “ırkçı” kabul edilen bazı görüşleri nedeniyle de eleştiriliyordu.

Haberin Devamı

DOUG JONES KİMDİR

Bir çelik işçisinin oğlu olarak dünyaya gelen Doug Jones, Alabama’da federal savcı olarak göre yaptı. Beyaz ırkçı örgüt Ku Klux Klan’ın 54 yıl önce siyahların gittiği bir kiliseye yapılan bombalı saldırıların faillerini 40 yıl sonra adalete teslim ederek dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!