"Trump'a kırmızı halı sermeyiz"

Güncelleme Tarihi:

Trumpa kırmızı halı sermeyiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 10:47

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, ABD Başkanı Donal Trump'ın İngiltere ziyaretini sert bir dille eleştirerek Trumpı kırmızı halı sererek karşılamayacaklarını söyledi. Trump, yüz binlerce kişinin ziyarete karşı çıkarak düzenlediği imza kampanyalarının ardından İngiltere ziyaretini belirsiz bir tarihe ertelemişti.

Haberin Devamı

"BİRÇOK ÜLKE KABUL ETMİYOR"

Khan, Amerikan yayın kuruluşu CNN'e yaptığı açıklamada, devlet ziyaretlerinin normal ziyaretlerden farklı olduğunu ve ABD Başkanı Trump'ın politikalarının birçok ülke tarafından kabul görmediğine dikkat çekerek "Kendisini kırmızı halı ile karşılamamızın uygun olmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

YÜZ BİNLERCE İMZA TOPLANMIŞTI

İngiltere Başbakanı Theresa May geçtiğimiz ocak ayında ABD'ye yaptığı resmi ziyarette Trump'ı İngiltere'ye davet etmiş Trump ise bu daveti kabul etmişti. Ancak Telegraph gazetesi Washington kaynaklı haberinde, söz konusu ziyaretin tarihi konusunda herhangi bir anlaşmanın yapılmadığını aktardı. ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine karşı İngiliz halkında bulunan olumsuz atmosfer nedeniyle ziyaretini ileri bir tarihe ertelediği söylenmişti. 

Haberin Devamı

İngiltere'de Trump'ın ziyaretini engellemek için düzenlenen imza kampanyasına yüz binlerce kişi katılmıştı. 

Khan ise böyle bir ziyaret olması durumda üzerine düşen görevi yerine getireceğini dile getirdi

Khan bir süre önce de Donald Trump'ın bazı Müslüman ülkelerden gelenleri ABDye giriş yasağı koymasını sert bir dille eleştirmişti.

 

BAKMADAN GEÇME!