Trump: Keşke onları hapiste bıraksaydım

Güncelleme Tarihi:

Trump: Keşke onları  hapiste bıraksaydım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 00:28

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’de hırsızlık yaparken yakalanan üç genç Amerikalı basketbolcuyu hapisten kurtarmasını takdir etmeyen babaya “Onları hapiste bırakmalıydım” diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Geçen hafta California Üniversitesi’nin (UCLA) basketbol takımından üç oyuncu, takımlarıyla Çin’e yaptıkları seyahatte bir dükkândan güneş gözlüğü çaldıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Bu olay Trump’ın Pekin’e yapacağı ziyaretten bir gün önce yaşandı. LiAngelo Ball, Cody Riley ve Jalen Hill adlı genç sporcular daha sonra serbest bırakılırken, Trump da Twitter’dan kendisinin Çin ziyareti sırasında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’le görüşerek çocukları kurtardığını ilan etti. LiAngela Ball’un babası da Trump’ın Çin gezisine atfen “Onun için mi oradaydı” diyerek eleştiride bulundu. ABD Başkanı ise Twitter’dan, “LiAngelo’nun babası benim oğlu için yaptığım şeyi kabul etmiyor. Onları hapiste bırakmalıydım” diye yazdı.

Öte yandan Trump, Kuzey Kore’yi yeniden “teröre destek veren ülkeler” listesine alacağını açıkladı. Trump “Bu yıllar önce olmalıydı” dedi. Bu gelişmenin ardından Kuzey Kore’yi kapsamlı ek yaptırımlar bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!