Trump, FBI adayını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Trump, FBI  adayını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 00:49

ABD Başkanı Donald Trump, geçen mayıs ayında görevden aldığı FBI Başkanı James Comey’in yerine Christopher Wray’ı aday göstereceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Donald Trump, resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Kusursuz bir kariyeri olan Christopher A. Wray’i yeni FBI direktörü olarak aday göstereceğim. Ayrıntılar gelecek” dedi. 1992 yılında Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Wray, 2002-2005 yılları arasında Başkan George W. Bush döneminde Adalet Bakanlığı’nda görev aldı, King and Spalding adlı hukuk firmasında hâlâ uzman olarak çalışıyor. King and Spalding hukuk firmasının internet sitesinde 2013 yılında henüz FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılmamış olan Bank Asya’ya danışmanlık hizmeti verildiği bilgisi de yer alıyor.

KRİTİK OTURUMDAN ÖNCE

Trump, yeni yönetimin Rusya bağlantılarının araştırıldığı bir dönemde FBI Başkanı Comey’i sürpriz bir şekilde görevden almıştı. Trump’ın yeni FBI Başkanı adayını açıklaması, Comey’nin tam da Senato İstihbarat Komitesi’nde vereceği ve merakla beklenen ifadesinden bir gün önceye denk geldi. Comey’e Trump’ın göreve geldikten hemen sonra istifa etmek zorunda kalan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile ilgili soruşturmanın bitirilmesini talep edip etmediğinin de sorulması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!