Trump da Merkel de hemfikir: NATO barışı korumada önemli

Güncelleme Tarihi:

Trump da Merkel de hemfikir: NATO barışı korumada önemli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 13:28

Alman otomobillerine yüzde 30 gümrük vergisi talebiyle Almanya’yı korkutan Alman kökenli ABD Başkanı Donald Trump, Almanya’ya geliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA, Alman kökenli Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinden korkuyordu. Büyük dedesi ve büyük annesi Alman olan Trump, seçim kampanyasında NATO ve AB karşıtı açıklamaları, ABD pazarına girecek Alman otomobillerine yüzde 30 gümrük vergisi sözleriyle en çok Almanya’yı korkuttu. Dönemin Almanya Dışişleri Bakanı ve cumhurbaşkanı adayı Frank Walter Steinmeier, Trump için o zaman “Küstah ve kışkırtıcı” dedi. Trump’un seçimi kazanması Almanya’yı telaşlandırdı. Siyasi partiler Başbakan Merkel’e bir an evvel Trump’la görüşmesi için baskı yaptı. Merkel cumartesi günü nihayet Trump’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

G20 ZİRVESİNE KATILACAK

Detaylı bir telefon görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, Donald Trump, Başbakan Merkel’i Washington’a davet etti. Trump’ın, Başbakan Merkel’e, “Sizi yakında Washington’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyarım” dediği belirtildi.
Başbakan Merkel de Trump’ı 7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg’ta yapılacak G-20 zirvesine davet etti. Trump bu daveti kabul ederek, zirveye katılacağını söyledi. İki liderin NATO’nun barış ve istikrarı korumada hayati önem taşıdığı konusunda hemfikir oldukları vurgulandı. İki lider telefon görüşmesinde Yakın ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika’da istikrarın sağlanması için çabaları yoğunlaştırma, terörle mücadele konularını ele aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!