Trump: ‘Biz de sert olmalıyız’

Güncelleme Tarihi:

Trump: ‘Biz de sert olmalıyız’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 23:56

  Washington Post (WP) gazetesi,  Donald Trump’ın başkan olarak yabancı liderlerle telefon görüşmelerini değerlendirdi.

Haberin Devamı

 WP, iki ülke arasındaki anlaşmaya göre ABD’nin Avustralya’daki bir merkezden 1250 mülteciyi alması gerektiğini hatırlatan Avustralya Başbakanı Turnbull ile yaptığı çekişmeli telefon görüşmesine dikkat çekti. Gazete, Turnbull ile gerginliğin ardından Trump’ın  Ulusal İbadet Kahvaltısı toplantısında sarf ettiği, “Sert telefon görüşmeleri yaptığımı duydunuzsa; inanın bana, endişe duymayın. Onlar sert. Biz de sert olmak zorundayız” sözlerine yer verdi.

ÜRDÜN KRALI İLE GÖRÜŞTÜ

 ABD Başkanı Donald Trump ile Ürdün Kralı 2’nci Abdullah arasında Washington’da gerçekleşen görüşmede “Suriye’de güvenli bölgeler kurulmasının” ele alındığı bildirildi. Trump’ın daha önce de Suudi Kralı ile Suriye ve Yemen’de güvenli bölge oluşturulmasını konuştukları açıklanmıştı.

Haberin Devamı

‘İRAN ATEŞLE OYNUYOR’

 Trump, balistik füze denemesi gerçekleştirdiği hafta başında Pentagon tarafından duyurulan İran’a Twitter’dan yüklendi. Trump sosyal paylaşım sitesinden, “İran ateşle oynuyor – Başkan Obama’nın onlara ne kadar ‘kibar’ olduğunun kıymetini bilmiyorlar. Ben değilim!” ifadelerini kullandı. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Twitter’dan “Biz asla savaş başlatmayacağız ama yalnızca kendi savunma araçlarımıza güvenebiliriz” dedi.

İSRAİL’E ELEŞTİRİ

 Beyaz Saray’ın yeni Sözcüsü Sean Spicer, İsrail’in Filistin topraklarında yeni yerleşim alanları oluşturma girişimlerinin barış görüşmelerine yardımcı olmadığını kaydetti. Spicer, “Trump yönetimi resmi olarak yerleşim yerlerine ilişkin bir tavır almadı ve İsrail Başbakanı Netanyahu’nun önümüzdeki günlerde yapacağı ziyarette konuyu gündeme getirmek dahil olmakla birlikte konuya ilişkin müzakerelerimizi yapacağız” dedi.

‘SAÇLARI İÇİN İLAÇ ALIYOR’

New York Times’a göre Trump’ın uzun yıllar özel doktoru olan  H. N. Bornstein, Başkan’ın (70) saçlarının çıkması için düşük dozlu bir prostat ilacı, rosacea cilt hastalığına karşı antibiyotik aldığını, ayrıca kalp krizi riskini azaltmak için de her gün bir bebe aspirini kullandığını söyledi. 

EYLEME TRUMP YORUMU

DÜN Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi’ne girmeye çalışan palalı bir kişi vurularak durduruldu. Şahsın olay sırasında tekbir getirdiği rapor edildi. Dün meydana gelen olayda askerlerin açtığı beş kurşunla ağır yaralanan saldırganın üzerindeki sırt çantalarından patlayıcı çıkmadı. ABD Başkanı Trump olayla ilgili Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Yeni bir radikal İslami terörist az önce Paris’te Louvre Müzesi’ne saldırdı. Fransa yine diken üstünde. UYANIK OL ABD” diye yazdı. Trump’ın selefi Obama, ‘İslami terör’ ifadesini kullanmıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!