TRT’ye çirkin saldırı

Güncelleme Tarihi:

TRT’ye çirkin saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 18:26

Şehit askerler için düzenlenen tören üzerinden TRT’ye çirkin bir saldırı düzenlendi. Montajlanmış bir fotoğraf TRT’nin haberiymiş gibi sosyal medyada yayıldı ve tepki topladı. Ancak gerçek farklıydı.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerler için Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tören düzenlendi.  Türk bayrağına sarılı şehit cenazeleri törenin ardından ambulanslarla ve askeri cenaze araçlarıyla GATA'dan çıkarıldı ve Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan memleketlerine gönderildi. Konvoyun havalimanı nizamiyesine girişinde, polis memurları saygı duruşunda bulundu. Bu anlar gazeteciler tarafından görüntülendi ve tüm medyada paylaşıldı.

Ancak o görüntüler üzerinden sosyal medyada TRT’ye çirkin bir saldırı düzenlendi. Konvoyun fotoğrafı montajlanarak haberin sunuş şekli farklı gösterildi.

Üzerinde oynanmış fotoğraf, son dakika gelişmesi olarak verildi ve TRT Haber’in olayı, “Şehitlerimiz memleketlerine uğurlanıyor: Şehit cenazeleri yeni açılan kavşak ve duble yollar sayesinde artık daha kısa sürede memleketlerine ulaştırılıyor”  diye yayınladığı gösterildi.

Haberin Devamı

Bu görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. TRT’nin şehit haberini bu şekilde verdiğini düşünenler olaya tepki gösterdi. Ancak gerçek farklıydı. hurriyet.com.tr’ye konuşan TRT yetkilileri “Bugün Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları dışında son dakika haberi vermedik. O fotoğraf montajlanarak yapılmış çirkin bir saldırı” dedi.

hurriyet.com.tr'nin haberinin ardından TRT Haber açıklama yaptı:

"Sosyal Medya'da en hassas konumuz olan şehitlerimiz vesile edilerek TRT Haber'e yönelik iğrenç bir sahtekarlık kampanyası yürütülmektedir. Şehitlerimizin ruhlarıni incitecek bu alçak kampanyayı başlatan ve ona alet olan maşalarla yargı önünde hesaplaşmak boynumuzun borcudur. Kamuoyumuza saygıyla duyurulur."

TRT’ye çirkin saldırı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!