TRT’de sansür

Güncelleme Tarihi:

TRT’de sansür
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 00:00

Yılbaşı gecelerinde dansözlere ve eğlence programlarında kadın sanatçılara sansür uygulamasıyla eleştiri toplayan TRT, eski yıllara geri döndü.

30 Aralık 2005’teki "Gün Başlıyor" programına konuk olan dansçı ve koreograf Gülüm Pekcan, programın başında özel giysileriyle zeybek oynadı. Ancak TRT yönetimi araya girerek "açık" buldukları kıyafeti değiştirmesini istedi. Giysilerini değiştirip programın ikinci bölümüne katılmaya hazırlanan sanatçıya, TRT yönetimi programın devamına çıkmamasını söyledi. Yoğun istek üzerine sanatçı programın son bölümüne günlük kıyafetle çıkarak eşli dans yaptı. 20 yıllık kariyeri boyunca katıldığı bir programda ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını ifade eden Pekcan, bu hareketin çağdaş sanatlara ve uygulayıcılarına karşı olduğunu, böyle bir harekete maruz kaldığı için de çok üzüldüğünü belirtti.

Bu yıl UNESCO’nun (CID) Uluslararası Dans Konseyi’ne seçilen Pekcan, 1987 yılından bu yana "Cumartesiden Cumartesiye" (çocuk programı), "Dünden Bugüne", "Tele Kabare", "Tele Tempo", "Kokteyl", "Sayısal Gece", "Ah Bu Şarkılar" adlı programlara koreograf ve ekibiyle birlikte dansçı olarak çıktı. TRT 2 sanatçının belgeselini yaptı. Ayrıca TRT ile ortak kısa metrajlı film çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!