TRT buz pateni kararını verdi: Yayınlanacak

Güncelleme Tarihi:

TRT buz pateni kararını verdi: Yayınlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 11:30

TRT, Rusya'da düzenlenen Kış Olimpiyatlarında Kadınlar Buz Pateni yarışlarını, kıyafet hassasiyeti nedeniyle yayınlamayacak iddialarına yanıt verdi. TRT yetkilileri Hürriyet'e yaptıkları açıklamada, kadınlar buz pateni yarışlarının tamamının yayınlanacağını belirtirken, yarışların kadın kıyafeti nedeniyle yayınlanmayacağı iddialarına tepki gösterdiler. Daha sonra yazılı bir açıklama da yapan TRT yönetimi, sansür iddiasını ortaya atanları önce özür dilemeye sonra da olimpiyatları birlikte izlemeye davet etti.

Haberin Devamı

Yetkililer, "Yayınlayıp yayınlamama tereddüdü kıyafetten değil; firma ile süren pazarlıktan kaynaklandı. Fiyatı yüksek bulduğumuz için pazarlık yaptık ama onlar bugüne kadar bir devlet kurumu olan TRT'nin pazarlık yapmasına alışkın değillerdi. Önce şaşırdılar ama sonra fiyatta anlaşma sağladık. Yaklaşık yüzde 20'lik bir indirim aldık ve tüm buz pateni yarışlarını yayınlama anlaşması sağladık" dediler.

"KIYAFET HASSASİYETİ OLSA YÜZME VE VOLEYBOLU YAYINLAMAZDIK"

Yetkililer, yarışların TRT-3 üzerinden yayınlanacağını belirtirken, kıyafet hassasiyeti olmadığının altını bir kez daha çizdiler. "Eğer böyle olsaydı yüzme ve voleybol müsabakalarını da yayınlamazdık. İstanbul'da düzenlenen Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonasını da yayınlamazdık" dediler.

Haberin Devamı

TRT: ÖNCE ÖZÜR DİLEMEYE, SONRA DA BİRLİKTE İZLEMEYE DAVET EDİYORUZ

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nın yayınlanacağı belirtilerek, "TRT'nin sansürcü olduğunu iddia edenleri, önce özür dilemeye sonra TRT Spor ekranlarında kış olimpiyatlarını izlemeye davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, TRT'nin 7 Şubat'ta Rusya'nın Soçi kentinde başlayacak 2014 Kış Olimpiyatları'nı yayınlamayacağına dair iddiaların yer aldığı anımsatıldı.

TRT'nin, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nı yayınlayacağı vurgulanan açıklamada, bu yayının plan taslağının, bir ay önceden yapıldığı ve söz konusu yayın akışında kadınlar artistik buz patinaj şampiyonasının da yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, şu görüşler dile getirildi:
"12-15 Aralık 2013'te, Danimarka'nın Herning kentinde yapılan Avrupa Yüzme Şampiyonası'nı canlı olarak ekranlara getirdik. 2012 Londra Olimpiyatları'nda kadın spor branşlarının tamamı yayınlanmıştır. İstanbul'da yapılan ve dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisinin katıldığı WTA Tenis Şampiyonası 22-27 Ekim 2013'te yine TRT'de yayınlandı. Ayrıca 2010'da Bayanlar Dünya Futbol Kupası maçları yine bu ekrandan izleyiciyle buluştu. Söz konusu organizasyon yine önümüzdeki dönemde yine TRT'de yayınlanacak. TRT'nin sansürcü olduğunu iddia edenleri, önce özür dilemeye sonra TRT Spor ekranlarında kış olimpiyatlarını izlemeye davet ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!