Troya efsanesi İzmir'deydi

Güncelleme Tarihi:

Troya efsanesi İzmirdeydi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 10:31

Dünyanın en büyük dans topluluklarından biri olan Anadolu Ateşi, hazırladıkları son şov Troya'yı, uğur getirdiğine inandıkları İzmir'de sahneleyerek Türkiye turnesine başladı.

Haberin Devamı

TROYA İZMİR GÖSTERİSİNDEN KARELER

İzmir'in uğuruna inanıldığı için Türkiye turnesine İzmir’den başlayan ve Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenen gösteriyi, binlerce kişi beğeniyle izledi. Cumartesi günü İzmirlilere son gösterisini yapıp veda edecek olan Troya gösterisi, kostüm tasarımları ve nefis koreografisiyle izleyenlerden tam not aldı. Troya’yı sahneye koyduğu ilk günden itibaren kapalı gişe oynayan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 120 kişilik dansçı ekibiyle, yaklaşık 2 saat boyunca, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda görsel şölen sundu. Gösteriye, sahne dekoru olarak kullanılan, 12 metre yüksekliğinde ve 1 ton ağırlığındaki Troya Atı da ayrı bir renk kattı. İzmir’in uğuruna inandıkları için daha önceden de olduğu gibi turneye yine İzmir’den başlamaya karar verdiklerini söyleyen Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, gecenin sonunda sahneye çıkarak dansçılarıyla birlikte gösteriyi tamamladı.

Haberin Devamı

Tüm sanatseverleri düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biriyle buluşturan Troya, ışığından kostümlerine, sahne şovlarından dünyaca ünlü virtüözlerine kadar birçok ilke imza atmanın gururunu yaşadı. 3 bin yıllık tarihi, dansın evrensel diliyle günümüze taşıdıklarını anlatan Mustafa Erdoğan, batı uygarlığına kaynaklık etmiş, kutsal kitaplardaki öyküler kadar eski, bu toprakların efsanesi olan Troya'nın, İzmir gösterisinde 120 dansçının görev aldığını anlattı. Erdoğan, “Troya Türk halkına ait bir efsane. Efsanede daha çok barışı hedefleyen Anadolu dayanışması öne çıktı. Dünya çapında yaptığı gösterilerle Türkiye’nin tanıtımına büyük katkılar sağlayan topluluğumuz, Troya Türkiye Turnesi çerçevesinde İzmir’den sonra Ankara’da 2, Adana’da 2, İstanbul Maltepe Üniversitesi’nde 1 ve İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda 2 gösteri sunacak. Ekip ayrıca Antalya’da da 6 Temmuz’dan itibaren her salı, Troya gösterileriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!