Trilyonları Hükmediyorlar Ancak Bir Yasaları Bile Yok

Güncelleme Tarihi:

Trilyonları Hükmediyorlar Ancak Bir Yasaları Bile Yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 08:02

MURAT ÖZ SARRAFLAR DERNEĞİ BAŞKANI

Türkiye’de en fazla paranın döndüğü sektörlerin başında yer alan ve yatırımcının en çok uğradığı ve güvenmesi gerektiği sarraflar, trilyonları hükmetmelerine rağmen henüz bir kuyumculuk yasası olmamasından şikayetçi.
Aydın’ın bazı ilçelerinde bazı vatandaşların çeyrek altın bilerek aldıkları altınların değerinin altında ve eksik gramajlı çıktığı yolundaki şikayetler üzerine görüştüğümüz Aydın Sarraflar Derneği Başkanı Murat Öz, altın alırken dikkat edilecek konular ve sektörle ilgili bilgi verdi. Aydın’da sarraf esnafın bir çoğunun yıllardır bu işi yapan kişilerden olduğunu ve alışveriş yapanların da bildikleri ve tanıdıkları kişilerden yapmalarını tavsiye ettiklerini belirten Aydın Sarraflar Derneği Başkanı Murat Öz, her sektörde olduğu gibi kendi sektörlerinde de bir takım sıkıntıların olduğunu söyledi. Vatandaşın genellikle Aydın Efelerdeki sarraf esnafından memnun olduğunu belirten Başkan Murat Öz, “Ancak yine de alışverişte dikkat edilmesi gereken bazı hususlar elbette var. Vatandaşımız her şeyden önce tanıdığı bildiği esnafa gitmeli. Bunun yanında devletin bastığı darphane altınlarını almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
“ARTIK BİR YASAMIZ OLSUN”
Bugün Ticaret Odası’na kaydını yaptıran herkesin altın alıp satabildiğini, ancak altın alışverişinde küçük yanlışın büyük sorunlara neden olabilecek bir durum doğurabildiğini ifade eden Aydın Sarraflar Derneği Başkanı Murat Öz, Aydın il genelinde 200’ün üzerinde Efeler ilçede ise 47 sarrafın hizmet verdiğini söyledi. Aydınlı sarraflar olarak artık ‘Kuyumculuk Yasası’nın çıkmasını beklediklerini kaydeden Dernek Başkanı Öz, “Yasanın çıkması için çalışmalar yapıldı ve yapılıyor. Yasanın bir an önce çıkması için bizler de destek vermeye hazırız, baya çaba da harcadık. Ama halen sonuç alamadık. Yıl 2015 olmuş, milyarları hükmeden bir meslek grubuyuz. Halen bir yasamız yok” dedi.
“BELİRSİZLİK EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”
Yatırımcısını mağdur etmeyen en önemli yatırım araçlarından birinin altın olmasına rağmen hükümetin kurulmamamsının kuyumculuk sektörünü de olumsuz etkilediğini ve kendilerinin de bir an önce hükümetin kurulmasını beklediklerini kaydeden Aydın Sarraflar Derneği Başkanı Hakan Öz, “Belirsizlik her zaman yatırımcıyı tedirgin ediyor. Şu anda ne alıcı ne de satıcı ne yapacağını karar veremediği için bekliyor. Seçim olan yıllar bizim sektör için genelde tedirginlik nedeniyle durgun olan yıllardır. Bunun üzerine bir de hükümetin yaklaşık aydır kurulamamsı bizce ülke ekonomisi için de ciddi bir kayıp. Bizler de bir an önce hükümetin kurulup belirsizlik ortamının sona ermesini bekliyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!