Tribün mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Tribün mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Özel İdare'nin Atatürk Stadı'nın açık tribününe yaptırdığı koltuklar baş ağrıtıyor. Montaj vidaları betonu parçaladığı için parasını alamayan müteahhit mahkemeye başvurdu.

ZEMİN SORUNLU

Atatürk Stadı'nın açık tribünlerine Özel İdare tarafından yaptırılan koltukların montajını üstlenen müteahhit, parası ödenmeyince dava açtı. Vali Kutlu Aktaş döneminde Özel İdare tarafından alınan koltukların montajı için açılan ihaleyi kazanan firma, açık tribündeki çalışmalar sırasında mozaik platformun çatlayıp, dağılması yüzünden zor durumda kaldı.

KOLTUKLAR ÇIKTI

Bu gelişme üzerine, ‘‘Satıh sorunlu. Düzeltin, montaja devam edeyim’’ diye Özel İdare'ye başvuran müteahhit, yanıt alamayınca koltukların montajını sağlıksız biçimde tamamladı. Montaj vidaları betonu patlattığı için binlerce koltuk yerinden çıkarken, Özel İdare de yapılan işi beğenmeyerek para ödemedi. Müteahhit de mahkemeye başvurdu.

GÜVENLİK UYARISI

Güvenlik güçleri koltukların altındaki beton parçalarının bir olay anında faciaya neden olabileceği konusunda yetkilileri uyardı. Mahkemenin sonucunu beklediklerini belirten Atatürk Stadı Müdürü Hüseyin Sökmen, ‘‘Alsancak Stadı'nın koltukları 5 yılda iki kez değişti. Atatürk Stadı'nda da aynı koltuklar var. Dava konusu olduğu için bir şey yapamıyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!