Triatlon şampiyonu Ali Bıdı, tecrübelerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Triatlon şampiyonu Ali Bıdı, tecrübelerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 14:43

Triatlon şampiyonu Ali Bıdı, tecrübelerini anlattı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısına konuk olan iş adamı Ali Bıdı, iş hayatına nasıl girdiğini, spor alanındaki başarılarını anlattı.

Salı Grubu'nun Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'ndeki (ATİK) haftalık toplantı, Muharrem Koç başkanlığında yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıya, iş adamı kimliğinden çok sporcu kimliğiyle tanınan Salı Grubu üyesi Ali Bıdı konuk oldu.

Başarı hikayesini anlatan Ali Bıdı, çocukluğunda yumurta satarak çalışmaya başladı. Kazandığı ilk parayla hayalini kurduğu pantolonu diktiren Bıdı, "7,50 liraya terziye diktirdim. Bir arkadaşıma düğünde giymesi için bir günlüğüne 5 liraya kiraya verdim. Arkadaşım para yerine bakır çanak, çömlek verdi. Bu sayede bakır çanak, çömlek ticaretine başladım" dedi.

İlerleyen yıllarda Almanya'ya işçi olarak giden Ali Bıdı, yıllarca çalıştıktan sonra Almanya'da üretilen bir boru markasının temsilciliğini alarak Türkiye'ye döndü. Vergi şampiyonu da olan Ali Bıdı, spora olan ilgisi dolayısıyla bu yıl Türkiye Triatlon Şampiyonası'na katıldı. 60 yaş üstü kategorisinde yarışan 67 yaşındaki Bıdı, bu kategori Türkiye şampiyonu oldu.

Antalya Triatlon Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olan Ali Bıdı, Türkiye Triatlon Milli Takımı'na seçildi. 4 Eylül'de Avusturya'da yapılacak Avrupa Triatlon Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini belirten Ali Bıdı, iş hayatında başarının temel sırrının düzenli ve programlı yaşamak olduğunu söyledi.

Toplantı sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, Ali Bıdı'ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!