Tren kazası şampiyonluğunu engelleyemedi

Güncelleme Tarihi:

Tren kazası şampiyonluğunu engelleyemedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2012 11:28

Kocaeli'de, 18 yıl önce tren kazası sonucu iki bacağını kaybederek engelli olan Turan Akalın, Bedensel Engelliler Tekerlikli Sandalye Tenis Turnuvası'nda çifte şampiyonluk kazandı.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Ankara Tenis Kulübü (ATK) kortlarında gerçekleştirilen ve dün sona eren şampiyonada Turan Akalın, tek erkeklerde Türkiye şampiyonu oldu. Akalın, Muharrem Çakmak ile mücadele ettiği çift erkekler kategorisinde de şampiyonluğu elde ederek başarısını taçlandırdı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde görev yapan Akalın, AA muhabirine 1998 yılında İzmit'te hemzemin geçitten yaya geçerken yük treninin altında kaldığını ve iki bacağını kaybettiğini söyledi.
Akalın, İzmit Tenis Kulübü'nün 2004 yılında engellilere yönelik açtığı kursla tenise başladığını belirterek, “14 yaşındayken geçirdiğim kazayla iki bacağımı dizden itibaren kaybettim. Engelliliğe alıştım ve spor aracılığıyla kendimi daha sosyal hissediyorum. Ülkemi yurt dışında başarıyla temsil etmeye çalışıyorum” dedi.

“Başarılar, şampiyonluklar geldikçe beden olarak zinde oluyorum. Düşünce olarak da rahatlıyorum” ifadelerini kullanan Akalın, şöyle konuştu:
“Raylar ayaklarımı aldı ama şimdi ellerimle raket sağlayarak başarı mücadelesi veriyorum. İki ayağım yok ama sporun mücadelesi içindeyim. Kortlara çıktığımda engelimi unutuyorum. Sadece mücadelemi yaparak rakibi yenmeye çalışıyorum. Elde ettiğim şampiyonluklar nedeniyle milli takımda yer alacağım. Ay sonunda Antalya'da dünya şampiyonası elemeleri var. Takımla oraya katılacağım. Elemeleri geçerek Mayıs ayında Güney Kore'de yapılacak dünya şampiyonasına katılmak istiyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!