Travel Turkey İzmir’de Bodrum Rüzgarı Esiyor

Güncelleme Tarihi:

Travel Turkey İzmir’de Bodrum Rüzgarı Esiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 13:09

FUARDA BODRUM RÜZGARI ESİYOR

Travel Turkey İzmir 2015 Fuarı’nda katılan Bodrum Belediyesi ve BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon, yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini söyleyerek, Bodrum’un merak edilen en popüler tatil merkezlerinden biri olduğunu belirtti.
Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve İZFAŞ ortaklığı ile bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen "Travel Turkey İzmir" Turizm ve Fuar Kongresi, Gaziemir’deki Fuar İzmir’de açıldı. Bodrum Belediyesi ve Bodrum tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon’un da bizzat bulunduğu Bodrum standına ilgi oldukça yüksekti.
Aralarında İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Kos Adası Ticaret ve Turizm Odası Başkanı Dimitris Sorantis’in de bulunduğu yerli ve yabancı misafirler Bodrum standını ziyaret ederek, Bodrum’daki turizm faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.
Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Tanıtma Vakfı ve Bodrum Belediyesi’nin işbirliğiyle hazırlanan Bodrum standında düzenlenen açılış kokteyline ilgi de oldukça fazlaydı. Bodrum Belediyesi ve BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan’ın ev sahipliğini yaptığı Bodrum standındaki açılış kokteyline; İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, BODER (Bodrum Otelciler Derneği) Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, BODTO Meclis Üyeleri ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda Bodrumlu otelci ve acente temsilcisi katıldı. Açılış kokteylinde canlı müziğin yanı sıra katılan misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
“TURİZM FUARLARIMIZIN SAYISI ARTMALI”
Turizm bölgelerinin tanıtımı için fuarların önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Öncelikle şunu söylemek lazım: hem Türkiye’de olsun hem büyük illerimizde olsun, yapılan bu yeni fuar atılımları ve yeni fuar alanlarının açılması, gerçekten turizm açısından büyük bir katkı. İşte bugün burayı görüyorsunuz; çok güzel, pırıl pırıl ve müthiş bir enerji var içeride. Bu da bizi tabi ki mutlu ediyor. Turizme katkısına gelince; turizmde en büyük olay merak, merak uyandırmak ve yeni turizm alanlarını geliştirmektir. Biz Bodrumlu olarak bunların hepsini gayet iyi yapıyoruz. Alternatif turizmde, özellikle sağlık turizminde, spor turizminde bayağı yol aldık ve hatta tanıtımlarımızda da geçtiğimiz günlerde Malta’dan bir ödül de aldık. Onun için bazen kendimizi göremeyebiliyoruz çalışmaktan ama bizi takip edenler gayet iyi görüyorlar ve bizi onurlandırıyorlar. Onun için Bodrum gerçekten Türkiye’nin bir parçası. Özellikle en son Malta ziyaretimizde, Malta Turizm Bakanının şöyle bir ifadesi vardı ve bu bizi gerçekten çok mutlu etmişti: ‘Bodrum, Dünya’nın üst seviyesindeki turizmi çekiyor yani paralı turisti getirtiyorsunuz bölgenize. Bu da çok güzel bir şey’ dedi. Bodrum gerçekten Türkiye’nin markasıdır ve markası olmaya da devam edecektir ancak şunu da her zaman söylüyorum: bizler en büyük desteği Anadolu halkından alıyoruz. Şu standa bakın. Anadolu halkının merakı her zaman var. Onları da Bodrum’da ağırlamaktan gerçekten mutluyuz" dedi.
“TÜRKİYE’DE TURİZMDEN BAHSETMEK İÇİN EN AZ 100 TANE BODRUM YARATMAK LAZIM”
Başkan Kocadon turizm ile ilgili gelişmeleri de değerlendirerek, "Turizmde ülkeler yarışırken, kendi arasında bölgeler de yarışıyor, iller de yarışıyor ama baktığımızda turizm profilimiz çok farklı. Önceden de dediğim gibi biz Türkiye’nin her kesimine hizmet veren bir yapıdayız. Bununla birlikte Bodrum olarak dünya çapındaki üst seviyedeki turizmi de ağırlıyoruz. Bodrum’a gelen Ruslarımız, Antalya’ya gelen Ruslarımız değildi. Rusların üst tabakasıydı yani özel jeti olan, özel yatı olan Ruslardı. Onun için son günlerde yaşanan gelişmelerin bizi fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Turizmin en büyük artısı insanların merakı, bunu da her zaman söylüyorum ve Türkiye’de turizmden bahsetmek için en az 100 tane Bodrum yaratmak lazım. BOTAV olarak biz hep şunu söylüyoruz: tek pazarlara bağlı kalmak çok büyük bir risk. Hep yeni pazarlar arıyorduk. Çin ve Hindistan da bizim en büyük uğraştığımız pazarlardı. Bakın, Bodrum sokaklarında Çinli turist görmek, hepimizi mutlu ediyor. Demek ki doğru yolda gidiyoruz. Hintlilerin de en büyük özelliği biliyorsunuz ki düğün. Ve müthiş bir düğün talebi var özellikle Bodrum’daki beş yıldızlı otellerimize. Bunu da sadece otel olarak düşünmeyin. Eninde sonunda Bodrum’un çarşısına inecekler, zincirin halkaları gibi. Turizmde ekonomiye katkı payı çok büyük ve onun için biz bu iki ülkeyle de çalışmalara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Fuardaki stantları gezen Mehmet Kocadon, yerel yöneticiler ve turizmciler ile bir araya gelerek sohbet etti. Çeşme standını da ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile fikir alışverişinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!