Travel Turkey’de Diyarbakır Rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Travel Turkey’de Diyarbakır Rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 17:19

TÜRKİYE’NİN TURİZM ALANINDAKİ EN ÖNEMLİ BULUŞMALARINDAN BİRİ OLAN “TRAVEL TURKEY İZMİR” TURİZM FUAR VE KONGRESİ TÜRKİYE SEYAHAT ACENTELERİ BİRLİĞİ-TÜRSAB VE İZFAŞ ORTAKLIĞIYLA YAPILDI.

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan “Travel Turkey İzmir” Turizm Fuar ve Kongresi Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB ve İZFAŞ ortaklığıyla yapıldı.
Diyarbakır’ın kültürel ve tarihi değerleri ile turizm potansiyelinin tanıtıldığı fuara bu yıl Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası ve kentte bulunan turizm işletmeleri, oteller ve yerel işletmeler katıldı. Fuarda, Diyarbakır surlarının maketinden oluşturulan bir stant kuruldu. Stantta, ziyaretçilere örgü peynir, çörek, kadayıf, pestil, badem ezmesi ikram edilirken, bilimsel kitaplar, broşürler, kitapçıklar, gezi rehberleri ve diğer tanıtım materyalleri hediye edildi.
Diyarbakır Vali Yardımcısı Taner Bircan bu tür organizasyonlara katılımın illerin tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, ‘’Diyarbakır’ın turizm alanındaki potansiyelini geliştirip, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının sağlanmasının, Diyarbakır gibi kadim bir kentin dünya tarafından bilinmesine büyük yarar sağlayacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!