Transferle olmaz

DİNAMO Kiev, eski Dinamo Kiev değil.

Haberin Devamı

Seyirci baskısı yok. Zemin güzel. Hava da öyle korkulacak kadar soğuk değil. Hücumu düşünen takım Dinamo Kiev. İlk yarıda 4 tane pozisyon kaçırdılar. Beşiktaş, dün 90 dakika boyunca hiçbir şekilde rakip defansı zorlayamadı, oyalayamadı. Bütün dönen toplar, Beşiktaş defansının üzerine bindi. Siyah beyazlılar keşke golü daha önce yeselerdi. Hiç olmazsa; akılları başlarına gelir, hücum yapmayı düşünürlerdi.
Siyah beyazlı futbolcular, maçı alacak mücadeleyi göstermediler. Özellikle ithal oyuncular, bu tip maçlarda lazım. Neredeler? Hikaye... Ortada yoklar. Takımın sistemi, orta sahası, ilerisi hepsi hikaye. Kazanmak için önce mücadele edeceksin. Beşiktaş bunu yapmadı ve kaybetti. Maç berabere bitseydi, Kiev için haksızlık olurdu. Çünkü çok gol kaçırdılar. Peki Dinamo Kiev, aman aman mı oynadı? Hayır. Zaten Beşiktaş için de acı olan bu gerçek.

Haberin Devamı

Edu’yu çok mu aradılar?

Aslında böyle takımlara yenilmek insana koyuyor. Neden derseniz? Bu ülkeye gelirken karşılaştığınız manzaralar, yaşadığınız olaylar ve daha da önemlisi bu ülkenin önümüzdeki Avrupa Şampiyonası’nda ev sahipliği yapması... Eğer bunlar, Avrupa Şampiyonası’nda ev sahipliği yapacaklarsa; Avrupa’da futbol ölmüş demektir. Gelenler neler yaşayacaklar, hepsini göreceğiz. Ama işte gerçek böyle... Bu iş, evde oturularak kazanılmıyor. Kulis yapacaksın veya daha başka şeyler...
Neyse... Biz yine dün akşama dönelim. Beşiktaş, futbolcu transfer etmekle, bu transfer ettiği futbolculara kamyonla para vermekle bu işin olmayacağını anlayacaktır herhalde.
İyi oynamayan Dinamo Kiev’in en az 5 tane pozisyonu var. Peki Beşiktaş’ın bir iki pozisyonu var mı? Ben hatırlamıyorum. Siz hatırlıyor musunuz, bilmem. Yalnız Edu diye bir futbolcu almışlar. Bir iki defa gider gibi oldu ama sanki iple çekiyorlardı, gidemedi. Herhalde çok aramış olmalılar! Ya yöneticiler! Ya da menajerler!

Yazarın Tüm Yazıları