"Transfere 100 milyon sterlin harcayacağız"

Güncelleme Tarihi:

Transfere 100 milyon sterlin harcayacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 18:03

UEFA Kupası'nın son sahibi İngiltere Premier Lig takımı Chelsea'nin teknik direktörü Rafael Benitez, transferler için 100 milyon sterlin harcayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

İngiltere'nin "Mirror" gazetesindeki habere göre, UEFA Kupası'nı kazanmasına rağmen bu yıl ligde 37 maçta topladıkları 72 puanla şampiyonluk yarışının çok gerisinde kalan Chelsea'yi yeniden yarışa dahil etmek isteyen Kulüp Başkanı Roman Abramovich, transfere önemli bir bütçe ayıracak.

Kulübünün başında gelecek sezon kalmayacağını daha önce ifade eden Benitez, Chelsea'nin gelecek sezon daha iyi bir takım olacağını vurgulayarak, kulübün "3 ya da 4 oyuncu transfer etmek için 100 milyon sterlin harcayacağını" söyledi. Chelsea'nin kadrosunda Victor Moses, Eden Hazard, Oscar, Cesar Azpilicueta, David Luiz, Fernando Torres ve Oriol Romeu gibi kendini geliştiren ve yetenekli oyuncuların bulunduğunu belirten Benitez, "Takımın iskeleti zaten hazır, Chelsea'nin geleceği parlak" değerlendirmesinde bulundu.
Chelsea'nin bu transfer bütçesini, genç Alman oyuncu Andre Schurrle ile Real Madrid'in savunma oyuncusu Fabio Coentrao ve Manchester United'tan Wayne Rooney için ayırdığı öne sürüldü.

Benitez, futbol tarihine geçti

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea'nin teknik direktörü Rafael Benitez, İtalyan Giovanni Trapattoni'nin ardından farklı takımlarla kupayı kazanan 2. teknik direktör oldu. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki ArenA Stadı'nda Benfica'yı dün akşam 2-1 yenerek UEFA Kupası'nı evine götüren Chelsea'nin çalıştırıcısı Benitez, bu kupayı 2 kez kaldıran 4. teknik direktör olma başarısını da gösterdi. İspanyol teknik adamın yönetimindeki Valencia, 2004 UEFA Kupası finalinde Marsilya ile karşılaşmış, Vicente Rodriguez ve Mista'nın attığı gollerle İsviçre'deki maçı 2-0 kazanmıştı. Sevilla Teknik Direktörü Juande Ramos ile Real Madrid Teknik Direktörü Luis Molowny de iki kez UEFA Kupası'nı kaldıran teknik adamlar olarak spor tarihinde yer alıyorlar.

Trapattoni 3 kez kaldırdı

Benitez'den başka farklı takımlarla bu kupayı evine götürmeyi başaran bir başka teknik adam ise İtalyan teknik adam Trapattoni. Takımı Juventus ile 1977'de Athletic Bilbao'yu ve 1993'te Borussia Dortmund'u eleyerek kupayı 2 kez kaldıran İtalyan teknik adam, 1991'de İnter'in başındayken de Roma'yı yenerek 3. kez kupayı kazanan tek teknik adam olarak da öne çıkıyor.

Lampard, 1 yıl daha Chelsea'de

İngiltere Premier Lig kulüplerinden Chelsea, orta saha oyuncusu Frank Lampard ile 1 yıllık sözleşme imzaladıklarını duyurdu. Chelsea'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kulüp tarihinin en fazla maça çıkan üçüncü oyuncusu Lampard, 12 yıldır terlettiği Chelsea formasını bir sezon daha giyecek. Chelsea CEO'su Ron Gourlay, 34 yaşındaki Lampard'ın uzun zamandır kulübün önemli bir parçası ve başarılarda büyük pay sahibi olduğunu belirterek, "Geçen yılın sonundan bu yana görüşüyoruz. Kendisini 2014 yılına kadar kulübe bağlayacak anlaşmayı imzalamaktan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Lampard ise anlaşmanın kendisini sevindirdiğini belirterek, "Chelsea'de kalmak istediğimi herkes biliyor. Tek isteğim, gelecek yıllarda kulübün daha da başarılı olmasına yardımcı olmak. Daha mutlu olamazdım" değerlendirmesini yaptı.
İngiltere Milli Takımı'nda da 95 kez forma giyen Lampard, West Ham United'dan Chelsea'ye transfer olduğu 2001 yılından beri birer kez UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi, 3 kez lig şampiyonluğu, 4 kez Federasyon Kupası ve 2 kez Lig Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. Chelsea formasıyla 560'ı ilk 11, 47'si yedek olmak üzere toplam 607 maça çıkan Lampard, geçen hafta Aston Villa karşısında Chelsea'deki 203'üncü golünü kaydederek, 202 golü bulunan Bobby Tambling'i geride bıraktı ve kulüp tarihinin en golcü futbolcusu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!