Transfer trafiği hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Transfer trafiği hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 01:00

Gençlerbirliği ve Osmanlıspor’da aynı gün hareketli saatler yaşandı. Mor-sarılar, forvet hattını Fransa Ligi ekiplerinden Bastia’da forma giyen Thievy Bifouma ile güçlendirdi. Kırmızı-siyahlılar ise Stancu’yu Bursaspor’a verip, 2 oyuncuyu kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Süper Ligin ikinci bölümüne yenilgi ile başlayan iki Başkent temsilcisi Osmanlıspor ve Gençlerbirliği, aynı gün transferde hareketli saatler yaşadı. Osmanlıspor, hücum gücüne yeni bir takviye yaparken, Gençlerbirliği, bir oyuncusuyla vedalaşıp, 2 oyuncuya imza attırdı. Devre arsında forvet oyuncusu Diabate’yi Metz’e kiralayan Osmanlıspor, bu bölge için yine Fransa’dan bir isimle anlaştı. Mor-sarılar, Fransa 1. Futbol Ligi takımlarından Bastia’da forma giyen Thievy Bifouma’yı 3,5 yıllığına transfer etti. Genel menajer Ender Yurtgüven, 25 yaşındaki Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı’nın golcüsü ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladıklarını söyledi. Thievy Bifouma, 16 kez milli takımda forma giyerken, 8 gole imza attı. Ligue 1’de bu sezon 14 maça çıkan Bifouma, 2 gol kaydetti. 

Haberin Devamı

ORTA ALANA SAMBACI GELDİ

Gençlerbirliği, daha önce anlaştığı Brezilyalı futbolcu Renato Escobar Baruffi’yi transfer etti. Ülkesinin Atletico Paranaense takımında forma giyen futbolcu ile 2,5 yıllık anlaşma sağlandı. Geçen sezonu Figueirense takımında kiralık geçiren “Bady” lakaplı 27 yaşındaki futbolcu, 21 maçta 2 gol ve bir asistlik performans sergiledi. Renato Escobar Baruffi, daha önce Brezilya’da America MG, Ponte Preta ve Sao Bernardo takımlarında da forma giydi.

STANCU BURSASPOR’A GİTTİ

Gençlerbirliği, uzun süredir sakatlığı nedeni ile takımdan uzak kalan Rumen forveti Bogdan Stancu’yu Bursaspor’a verdi.
Rumen golcünün transferi için Bursaspor ikinci başkan Ali Ademoğlu ile futbol şube sorumlusu Yüksel Çolak’ın Gençlerbirliği yöneticileri ile buluştu. İlk görüşmede Bursaspor cephesi 500 bin Euro bonservis bedeli talep ederken, Gençlerbirliği 1 milyon Euro istemişti. İki tarafın, 750 bin Euro rakamı üzerinde anlaştığı ileri sürüldü.

UMUT YENİDEN BAŞKENT’TE

Gençlerbirliği, Altınordu forması giyen Umut Sözen ile 1,5 de yıllık anlaşma sağladı Daha önce Ankaraspor, Ankaragücü, Manisaspor ve Adana Demirspor formaları giyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusuyla, 1,5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!