Transfer haberleri ve takımların transfer listesi

Güncelleme Tarihi:

Transfer haberleri ve takımların transfer listesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 17:23

Transfer haberleri bu hafta oldukça hareketli. İç piyasada sözleşmesi biten futbolcuların isimleri büyük takımlarla anılırken, şampiyonluk yolunda ilerleyen Beşiktaş ve Fenerbahçe'de transfer haberlerinde hareketli günler yaşıyor. Peki transfer haberlerinde bu hafta hangi oyuncular takımların transfer listesinde..

Haberin Devamı

Spor gündemi transfer haberleri hergün yeni bir gelişme ile gündemi meşgul ediyor. Ligin son haftalarına yaklaşılmasıyla birlikte transfer haberleri de hareketlenmeye başladı. Spor gündemini meşgul eden transfer haberlerinde bu hafta hangi futbolcuların ismi, hangi takımlarla anılıyor? İşte gündeme damga vuran transfer haberleri ve spor gündemindeki iddialar

Galatasaray transfer haberleri

Galatasaray’da gündem transfer. Taraftarın tepkisini çeken ve başarıların uzağında kalan mevcut kadroyu büyük oranda değiştirmeyi düşünen sarı- kırmızılı yönetim, ekonomik yönden sıkıntıda.

Ancak bir çıkış kapısı var: Piyasası bulunan ve yakın sürede önemli teklifler alan yıldızların satışı. Akıllara ilk olarak Çin’den teklifler alan Wesley Sneijder gelse de yönetimin tercihi Fernando Muslera’yı değerlendirme yönünde…

Haberin Devamı

Transfer haberleri ve takımların transfer listesi

Manchester United’ın kalecisi De Gea’yı Real Madrid’e satması halinde ilk aday olarak gördüğü Muslera için biçilen değer 25 milyon Euro. Uruguaylı yıldızı astronomik bir fiyata satmayı planlayan Cimbom’un alternatifi ise Trabzonspor’da tartışmaların odağındaki Onur Kıvrak… Formasını yere bırakan, daha sonra özür dileyen Onur’un, hem Trabzon’u hemde milli eldiveni memnun edecek bir teklifle alınması gündemde…

Galatasaray; ‘kazan kazan’ politikası ile Muslera’dan gelecek ücreti mali sıkıntı yaşayan bordo-mavilileri tatmin edecek bir teklif sunmakta kullanacak. Yönetimin düşündüğü bir diğer isim ise kadro dışı bırakılan Erkan Zengin…

Daha önce Beşiktaş forması giyen, Fenerbahçe’nin kapısından dönen İsveç Milli Takımı’nın yıldızını TT Arena’ya getirmek amacındaki Dursun Özbek yönetimi, kalan bütçeyi de yeni yıldızlara harcayacak. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin bir süre önce Ukrayna’ya çıkarma yaparak, Mircea Lucescu ile yüzde 85 oranında anlaştığını ve yeni sezon için söz aldığını okurlarımıza duyurmuştuk.

Bu haber Avrupa çapında yankı uyandırdı. Ukraynalı gazeteciler de, sık sık Luce’ye sezon sonunda ülkeden ayrılıp ayrılmayacağını sormaya başladılar. Tecrübeli teknik adamın bu konuyla ilgili yaptığı son açıklama ise Ukrayna’da veda sözleri olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

Transfer haberleri ve takımların transfer listesi

Beşiktaş transfer haberleri

Ben Arfa: Sezon sonunda...

Kara Kartal’ın radarına giren Hatem Ben Arfa, geleceğiyle ilgili olarak açıklamada bulundu. Spor Toto Süper Lig'i lider olarak götüren Beşiktaş'ın yeni sezon için transfer listesinde birkaç isim belirmeye başlamıştı. Bu isimler arasında Fransa Lig 1 ekibi Nice’te sergilediği başarılı performansla Kara Kartal’ın radarına giren Hatem Ben Arfa da yer alıyordu.

Fransız futbolcu geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

31 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, Fransız basınına Haziran ayında boşa çıkacak olmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kariyerimde birçok kez iniş çıkış yaşadım. Şu anda iyi durumdayım. Hem kendi kulübümden hem de Çin’den teklifler var. Avrupa’dan da başka ülkelerden takımlarla görüşüyoruz. Sezon sonunda oturup kariyerim için en doğru takıma imza atacağım” sözlerini sarfetti.

Haberin Devamı

Beşiktaş gelecek sezon için transfer çalışmalarına hız verdi. Defans hattına takviye yapmak için girişimlere başlayan yönetim, Liverpool'dan Martin Skrtel ve Torino'dan Kamil Glij için temaslarda bulundu.

Süper Lig'in bitimine 4 hafta kala 70 puan ile liderliğini sürdüren Beşiktaş, yeni sezon öncesi tranfser çalışmalarına devam ediyor.

Gelecek sezon için savunma kanatlarına ve stoper bölgesine transfer yapmayı planlayan siyah beyazlılar, temaslarını hızlandırdı.

Öncelikle tecrübeli bir storper transferi düşünen yönetim, iki isim için ciddi olarak girişimlerde bulunuyor. Adaylar arasında öne çıkan bu iki isim ise Liverpool forması giyen Martin Skrtel ve Torino'da oynayan Kamil Glik.

Haberin Devamı

İki futbolcudan birini mutlaka kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş, futbolcuların kulüpleri ile bonservis bedeli konusunda görüşmeyi sürdürüyor. Liverpool ile 2 yıl daha mukavelesi bulunan Skertel, bu sezon 24 maçta forma giydi. 2008 yılından buyana İngiliz ekibinde top koşturan 31 yaşındaki futbolcu, son dönemde formasını Dejan Lovren'e kaptırdı. Çok fazla şans bulamadığı için Liverpool'dan ayrılmaya sıcak bakan Slovak futbolcu, kulüplerin anlaşması halinde Beşiktaş'a transfer olabilir.

Torino ile 2020'ye kadar sözleşmesi bulunan Kamil Glik, bu sezon 32 maçta İtalyan ekibinin formasını giydi. Beşiktaş yönetimi polonyalı futbolcu için de Torino'ya teklifte bulundu.

Haberin Devamı

Beşiktaş yönetimi iki kulüp ile de temaslarına devam edecek. Slovakya ve Polonya ile Avrupa Futbol Şampiyona'sında boy gösterecek iki futbolcu için, turnuva başlamdan somut adımlar atmayı planlayan siyah-beyazlar, kısa süre içina stoper transferinin tamamlamayı düşünüyor. (Ntvspor)

Transfer haberleri ve takımların transfer listesi

Fenerbahçe transfer haberleri

Fenerbahçe'de Caner'in ayrılığına kesin gözüyle bakılırken, sol bek transferi için belirlenen adaylardan biri Chelsea'nin Ganalı yıldızı Abdul Rahman Baba.

Fenerbahçe'de Caner'in ayrılığına kesin gözüyle bakılırken, sol bek transferi için belirlenen adaylardan biri Chelsea'nin Ganalı yıldızı Abdul Rahman Baba. Aziz Yıldırım, “Trabzonspor maçından sonra sözleşmesi biten oyuncularla masaya oturacağız” demişti. Yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından sıra bu futbolcularla görüşmeye geldi.

Bugünden itibaren Mehmet Topal, Gökhan Gönül ve Caner Erkin ile pazarlıkların başlaması bekleniyor. Yönetim, yeni sözleşme tekliflerinde birçok kısıntıya gidecek. Yeni teklifte garanti ücretler TL üzerinden verilecek, bonusların büyük bölümü kaldırılacak. Eğer oyuncular yeni şartları kabul ederse, sözleşmeler uzatılacak. Fenerbahçe'de Caner Erkin için yönetimin son kararı bekleniyor. Galatasaray derbisi öncesi kadro dışı bırakılan Caner Erkin için yönetim kararı Vitor Pereira’ya bırakmıştı. Portekizli teknik adam, bu konudaki görüşünü, “Madem özür diledi ve yaptıkları için gerçekten pişman, o zaman benim açımdan bir sorun yok” sözleriyle dile getirdi. 47 yaşındaki teknik adamın sözlerinin ardından gözler yeniden yönetime çevrildi. Pereira’nın olumlu görüş bildirmesinin ardından Sarı-Lacivertli yönetimin, yıldız futbolcuyu affetmesi bekleniyor.

"Eto'o'ya transfer teklifleri var"  
Antalyaspor Kulübü Başkanı Gencer: "Eto'o'yu devre arasında satsaydık en son verilen rakam 8 milyon avroydu. Eto'o kendi gitmek istemedi ve kaldı. Şimdi Çin ve Asya kulüpleri ile ABD kulüpleri ciddi anlamda istiyor"   Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, yıldız futbolcuları Samuel Eto'o'ya Çin ve ABD kulüplerinden ciddi transfer tekliflerinin olduğunu söyledi.      

Antalyaspor Kulübü'nün olağan genel kurul toplantısı, Antalya Kültür Merkezi'nde eski kulüp başkanlarından Hasan Subaşı'nın divan başkanlığında yapıldı.  Toplantıda konuşan Antalyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ketenci, kulübün 2015 yılı gelirinin 46 milyon 956 bin lira, giderinin de 70 milyon 607 bin lira olduğu belirtilerek, 23 milyon 651 bin lira zarar ettiklerini belirtti. Ketenci, 31 Aralık 2015'ten sonra 60 milyon lira gider, 16 milyon lira da gelirleri olduğunu, 44 milyon 343 bin lira borçlarının bulunduğunu anlattı.  Genel kurulda söz alan eski başkan adaylarından Can Atlı, mali tabloya bakıldığında borçların 17 kat arttığını ve kulüp borçlarının da yükseldiğini vurgulayarak, mali tabloyu onaylamaya içinin el vermediğini söyledi. Atlı, mali tablonun şeffaf ve açıklayıcı olmadığını savundu.                     

Ali Yılmaz: "Menajer ilişkileri son bulmalı"                   

Eski Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz ise Antalyaspor'un mali anlamda kötüye gittiğini savundu. Kulübün paralarıyla birilerinin cebini doldurduğunu iddia eden Yılmaz, yönetimi sorgulayacak dernek ve vakıf yönetimininolmadığını söyledi. Yılmaz, kulüp ile ilişiği kesilen eski teknik direktör Yusuf Şimşek için Antalyaspor kasasından 2 milyon lira çıktığını iddia ederek, Metin Korkmaz'a menajerlik parası için 450 bin lira para verildiğini öne sürdü.      Antalyaspor'un kısa sürede milyonlarca lira para dağıttığını dile getiren Yılmaz, "Antalyaspor'a menajer Metin Korkmaz'ı getiren kişi Yusuf Şimşek'tir. Yusuf Şimşek ile Antalyaspor'da fesat başladı. Şahin Aygüneş devre arası Karşıyaka'ya imza attı. Bu imzada malum menajere komisyon verildiği iddiası var. Menajer ilişkileri son bulmalı." diye konuştu.  

Yılmaz, genel kurulda kendisine anonim şirketin ödediği menajerlik, danışmanlık, scout ücreti, ulaşım, konaklama ve futbolculara ödenen para hakkında bilgi ve genel kurul kararıyla inceleme hakkı verilmesini talep etti. Yılmaz'ın talebi genel kurulda kabul edildi.      

Konuşmaların ardından Antalyaspor yönetiminin faaliyet raporu, bilanço ve geliri oy çokluğuyla kabul edildi. Antalyaspor'un 2016 yılı tahmini 145 milyon gelir ve 145 milyon giderden oluşan bütçesi de oy çokluğuyla kabul edildi.                  

Gültekin Gencer: "Aylık ödemeler 5 milyon lira"                     

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ise kendisine yönelik eleştirilerin tek sebebinin kıskançlık olduğunu savundu. Daha şeffaf olunması adına bundan sonra 6 ayda bir mali kurul yapılacaklarını vurgulayan Gencer, kulübün aylık ödemelerinin 5 milyon lira olduğunu söyledi.      
Kulübün futbolcu alacağına ilişkin FIFA'da sonuçlanan davası bulunmadığını açıklayan Gencer, futbolcu transferine yönelik eleştirilerin haksız olduğunu ifade etti. Gencer, önceki hiçbir teknik direktörle tazminat maddelerinin olmadığını ancak Jose Morais ile bulunduğunu dile getirerek, Moraais'in takımı bırakması durumunda 250 bin avro ödeyeceğini anlattı.                   

"Eto'o gitmek istemedi"                     

Gencer, gelecek sezonun kadrosunu oluşturmak için yönetim olarak çalışma başlattıklarını ve ellerindeki futbolcuların değerini çıkardıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Eto'o dahil fiyatlandırma yaptık. Ciddi şekilde futbolcularımıza transfer teklifleri var. 42 milyon avro futbolcu değerimiz var. Bu hesaplar, satılmayacak hiçbir futbolcu yoktur anlayışıyla yaptığımız hesaplamalar. Devre arasında aldığımız oyunculardan Danilo'ya ciddi transfer teklifi var.  3-4 milyon avro bonservis istiyoruz. Bunlar bizim mal varlığımız. En fazla dört futbolcu transferi yaptığımız takdirde gelecek sezon kesinlikle zirve keyfini yaşarız. Hep beraber destek olalım yeni stadımızda 30 bin kişiyle zirveye oynayalım. Eto'o'yu devre arasında satsaydık en son verilen rakam 8 milyon avroydu. Eto'o kendi gitmek istemedi ve kaldı. Şimdi Çin ve Asya kulüpleri ile ABD kulüpleri ciddi anlamda istiyor."       

 

BAKMADAN GEÇME!