Trakya'da polis haftası kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Trakyada polis haftası kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 15:29

Trakya'da polis haftası kutlamaları

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY-Ruhan YALÇIN/EDİRNE,TEKİRDAĞ,(DHA)- TÜRK Polis Teşkilatının 173'ncü yıl dönümü Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Edirne'de tören Atatürk anıtında yapıldı. Törene, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır, Çiğdem Gegeoğlu, Ertuğrul Tanrıkulu, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vassil Valchev ve Bulgaristan'dan gelen polis müdürleri katıldı. Atatürk anıtına Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Edirne Emniyet Müdürü Kurt, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle sürdürülen mücadeleyi hatırlatarak hala 'gizlenmiş örgüt üyeleri' olabileceğini söyledi. Kurt, "Hala kripto olarak ortaya çıkartılmamış olan FETÖ'cüler olabilir. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi bunların inlerine girildi, girilmeye de devam ediliyor. Her gün bunlar deşifre ediliyor. Edildiklerinde yakasına yapışıp adalet önünde bunların hesabı soruluyor. Ancak buna rağmen daha hala beyinlerini bunlara teslim eden robotlaştırılmış hale getirilen bu haşhaşilerden, bu tehlikenin farkına varıp da bunlardan kopamayanların olduğunu görüyoruz. Bunları bu sümüklü fetoş, yemin ettirmiş, bir şey yaptırmış, bunlar da bunlara inanarak devletine gelip, devletin adaletine, şefkatine sığınmaktan çekiniyorlar. Şeytansı bir insanın verdirdiği yeminin, sözün geçerliliği olmaz. Bu insanlara da buradan tekrar uyarıda bulunmak istiyorum. Bunları er geç, tek tek de olsa, inlerine girip, cehennemin dibine de gitseler getirerek, hesabını soracağız" şeklinde konuştu. Anıtta programın ardından polis araçları geçiş yaparken, kutlama etkinliği Meriç nehir kenarındaki sosyal tesislerde devam etti.

TEKİRDAĞ'DAKİ TÖREN

Tekirdağ'daki kutlama töreni ise Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk anıtında yapıldı. Törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şahin Karabaş, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve halk katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Türk polis teşkilatının 15 Temmuz 2016’da darbe girişimini halkla birlikte defedecek kadar da cesaret gösterdiğini söyledi. Aydın, "Polis teşkilatı bundan sonrada hiçbir zaman ilkelerinden sapmadan görevlerine devam edecektir. Şanla, Şerefle dolu bir tarihe sahip olan Türk polis teşkilatının 173. Kuruluş yıldönümünde, bir önceki yıllara göre teknolojik bütün imkanları kullanarak terörle mücadele kapsamındaki çalışmalarını daha atak ve kararlı olarak sürdürecektir" dedi.

Kutlama programı daha sonra Polisevi'nde düzenlenen kokteyl ile devam etti. Programda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Ticaret Borsası tarafından alınan 2 adet otomobil emniyete teslim edildi. Meslekte başarı gösteren personele de başarı belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!