Trakya Üniversitesi senatosu, Gazze’deki katliamı lanetledi

Güncelleme Tarihi:

Trakya Üniversitesi senatosu, Gazze’deki katliamı lanetledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 16:31

Trakya Üniversitesi senatosu, Gazze’deki katliamı lanetledi

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi (TÜ) Senatosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamı eleştirildi.

TÜ Senatosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin uluslararası hukuk, Birleşmiş Milletler kararları ve tarihi ve sosyal gerçekleri görmezden gelerek, Amerikan Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararı aldığı ve bu kararı tüm tepkilere rağmen uygulamak suretiyle, Ortadoğu’daki istikrarsızlık ve kaosa bir yeni krizin daha eklenmesine davetiye çıkarttığı bildirildi.  

ABD’nin bu kararıyla terör devleti İsrail’i katliama sevk ettiği kaydedilerek, “Üstelik bu provokatif kararın Nekbe/Felaket gününün 70. yıldönümüne getirilmesi de, Amerika Birleşik Devletleri’nin tutumunun art niyetli olduğunu göstermekte, olayın ne kadar büyük bir tahrik ve kışkırtma amacı taşıdığını gözler önüne sermektedir. Masum Filistin halkının haklarının Siyonist devlet tarafından on yıllardır ihlal edilmesi, Filistinlilerin en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması, adeta bir açık hava hapishanesinde yaşatılmaları ve son olarak da İsrail rejiminin bu katliama cüret etmesi karşısında, insanlığın gür bir sesle ve topyekûn biçimde, dur dememesi kabul edilebilir bir durum değildir. Hiç şüphesiz tarih bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır ve bu şartlarda elbette Filistin halkı meşru müdafaa hakkını kullanacaktır. Ancak biz Trakya Üniversitesi olarak bu duruma sessiz kalınamayacağını düşünüyor ve 21.Yüzyıl Haçlı zihniyeti içinde yürütülen bu vahşi katliamın faillerini ve ortaklarını lanetliyoruz” denildi.

Açıklamada, dünkü eylemlerde barışçıl protesto gösterisi düzenleyen Filistinlilere ateş açan işgalci konumundaki İsrail ve onun hamisi olan ABD’nin, Ortadoğu’daki mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle, işledikleri devlet terörü suçlarına bir yenisini daha eklediği kaydedilerek, şöyle denildi: “Bu bağlamda Birleşmiş Milletler ve Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni göreve davet ediyor ve eğer uluslararası hukuk gerçekten var ise,  insanlık bir nebze de olsa vicdan sahibiyse, bu kurumların başta Donald Trump ve Benjamin Netanyahu aleyhine derhal soruşturma açarak, gereğini yapmalarını talep ediyoruz. Bizler masum ve mazlum Filistin halkının şehitlerine rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılarına Allah’tan şifa dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit düşen kardeşlerimizin değil, hukukun da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle vicdan sahibi herkesi Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail aleyhine tavır almaya, haksızlıkları haykırmaya ve Filistin halkı ile canı gönülden dayanışmaya çağırıyoruz. Zira, Aliya İzzetbegovic’in Bosna’da Müslümanlar katledilirken söylediği gibi, “her şey bittiğinde hatırlayacağımız tek şey; dostlarımızın sessizliği olacaktır”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!