Güncelleme Tarihi:
Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Eğitim Fakültesi’ndeki kantinin açılışında üniversitenin tüm okul kantinlerini öğrenciler için daha hesaplı ve konforlu hale getirmek için proje başlattıklarını söyledi. Öğrenci memnuniyetinin en önemli amaçları olduğunu anlatan Tabakoğlu, "Anketlerde kantin memnuniyetlerinin düşük olduğunu gördük, bu kantini pilot proje olarak ele aldık, akademik bir komisyon oluşturduk, sağlıklı gıdaların tüketileceği ve konforlu bir kantin oluşturuldu" dedi.
TabakoÄŸlu, adını da öğrencilerin belirleyeceÄŸi bir yarışma düzenleyeceklerini ve bu markayla diÄŸer revizyona gidecek kantinlerde uygulama yapacaklarını anlattı.    Â
Çay keyfi için PH deÄŸeri hesaplandı    Â
Çayın aromasının daha iyi hissedilmesi için PH deÄŸerini tutturmak amacıyla filtrelemeden geçirilerek çay demlenen kantinde fiyatları da akademisyenler belirliyor.    Â
Kantinin uygulama projesindeki ekipte yer alan TÃœ Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Doç. Dr. Ahmet AtakiÅŸi, yaptıkları fiyat belirleme politikasının "daha önce hiç rastlanılmayan bir uygulama" olduÄŸunu söyledi.    Â
Öğrencilere tek tek meyvelerin de satıldığı makul fiyatlı bir kantin oluÅŸturduklarını ifade eden AtakiÅŸi, "Bu kantinde kar payı deÄŸil öğrenci düşünülerek bir fiyat politikası akademik ve bilimsel olarak belirleniyor. Cirosu da geçen yıla oranla yüzde 200 artmış durumda" diye konuÅŸtu.    Â
Bu sırada teÅŸekkür edip, kantini çok beÄŸendiklerini belirten öğrencilerden bazıları, 3 lira olan çorba fiyatının düşürülmesini istedi.    Â
Rektör TabakoÄŸlu da fiyatları olabilecek en makul seviyeye indirmek için akademisyenlerin hesaplamalar yaptıklarını ancak ÅŸartları biraz daha zorlayabileceklerini belirtti.    Â