Trakya Bölgesi Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Trakya Bölgesi Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 12:14

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ(TOBB) İLE TÜRKİYE EKONOMİ POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VAKFI(TEPAV)’NIN DÜZENLEDİĞİ TRAKYA BÖLGESİ YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI TEKİRDAĞ’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)’nın düzenlediği Trakya Bölgesi Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı Tekirdağ’da gerçekleştirildi.
Tekirdağ Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Kalkınma Bakanlığı Temsilcisi Deniz Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) temsilcileri Halil Sait Güler ve Altuğ Gül, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı(TEPAV) temsilcisi Burcu Merve Çankırılı ve akademisyenler katıldı.
Trakya Bölgesi’nin kalkınması ve bu kalkınmanın sürdürülmesi için düzenlenen Trakya Bölgesi Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay’ın konuşması ile başladı. Günay, Dünya’da sürdürülebilir, rekabetçi işletmeler ortaya çıkarabilmek için yatırımcı ve girişimcilere en iyi yatırım ortamı sunmaları gerektiğini belirterek, "Trakya Bölgesi, geçmişten günümüze kadar önemli bir tarım, ticaret ve turizm merkezi olmuştur. Trakya Bölgesinde artan sanayileşme hareketleri hızla ivme kazanmış ve bugün Türkiye ekonomisine katma değer ve istihdam sağlayan bölgelerin başında gelmektedir. Trakya Bölgesi, bir bölgenin yatırım için tercih nedenleri olan doğal kaynaklar açısından sahip olduğu yüksek kömür rezervleri, doğalgaz, yer altı su rezervi, pazar ve finans açısından yatırımcı için cazip bir bölge olma özelliğini fazlası ile taşımaktadır" dedi.
"DÜNYADA KALICI EKONOMİK BAŞARILAR ANCAK YEREL KALKINMA İLE MÜMKÜNDÜR"
Kalıcı ekonomik başarıların ancak yerel kalkınma ile mümkün olacağını belirten Günay, "Sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın rekabet güçlerinin artırılması için çalışmalarda bulunmak Odaların temel hedeflerinden biridir. Ortak fikir üretme bilinci ile tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yaparak yeni projeler üretilmesine katkı sağlamalıyız. Akademisyenlerimizle birlikte bölgenin sorunlarını iyi analiz ederek bölgemize öncelik vererek yerel kalkınmanın fitilini bu toplantıda ateşlemeliyiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!