Traktör üreticileri, Konya'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Traktör üreticileri, Konyada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2017 14:25

Traktör üreticileri, Konya'da buluştu

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- KONYA  Ticaret Odası’nın düzenlediği ''B2B Traktör - Konya'' organizasyonu tamamlandı. 9 ülkeden 17 traktör firmasının katılımıyla iki gün süren organizasyonda, Konyalı firmalar toplam 680 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.  
Konya Ticaret Odası’nın, MEVKA işbirliği ile düzenlediği ''B2B Traktör- Konya'' organizasyonunda dünya traktör üreticileri Konyalı firmalarla bir araya geldi.  Organizasyon çerçevesinde traktör üretiminde önemli pazar payına sahip Hindistan, Belçika, Çekya, İran, Pakistan, Ukrayna, Rusya, Romanya ve Türkiye’den 17 firma temsilcisinin katıldığı görüşmelere Konya’dan 40 firma katıldı. 2 gün süren görüşmelerde, 680 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Bayır Hotel’de düzenlenen organizasyonun kapanışında katılımcı firmalarla bir araya geldi.
Başkan Öztürk, “Tarımsal mekanizasyon sektöründe Konya Türkiye’nin lideri konumundadır. Tarım Makinaları Sektöründe, Konya, traktörlerde kullanılan parçaların yüzde 90’ını ve tarım makinalarında kullanılan parçaların yüzde 100’ünü üretmektedir. Konya bu sektörde Türkiye pazarının yüzde 65’ine sahiptir. Türkiye tarım makinaları ve aletleri ihracatının yüzde 45’ini Konya gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda Avrupa’nın en büyük Avrupa-Asya’nın üçüncü büyük tarım ve tarımsal mekanizasyon fuarı Konya’da düzenlenmektedir. Konya bu özellikleri ile sektörde dünya ticaretinin merkez şehirlerinden biridir. Bu organizasyonda kurulan işbirliği bağlantılarının devam edeceğini düşünüyoruz.''dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!