Trafikte örnek oldular

Güncelleme Tarihi:

Trafikte örnek oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 16:42

DENİZLİ'de Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende kazaya karışmayıp, kurallara uyan şoförler ile görevlerinde başarılı olan polis, jandarma, sağlık ve belediye çalışanlarına teşekkür belgesi verildi.

Haberin Devamı


Denizli Esnaf Sarayı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinliğine, Vali Şükrü Kocatepe, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız, oda başkanları ve davetliler katıldı. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, trafik sorununun günümüzde insanların karşılaştığı en büyük ve çözülemez problemlerden biri olduğunu belirterek, "Trafik günümüzde çözülmesi gereken en önemli sorunlardandır. Dünya ölçeğinde yapılan araştırmalara göre trafik kazalarına bağlı ölümler her yıl giderek artıyor. Ülkemizde her yıl ortalama 1 milyon 200 binin üzerinde trafik kazasının meydana geldiği, 10 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 238 bin vatandaşımızın yaralandığı, yaklaşık 20 bin vatandaşımızın sakat kaldığı malum bir gerçektir. Bu rakamlara hastaneye kaldırılıp orada ölenlerde eklendiğinde kayıplar birkaç kat artmaktadır. Trafik kazaları sonucunda ortaya çıkan kayıpların 12-15 milyar TL civarında olup bu kayıp ülkemizdeki reel yatırım bütçesinin yüzde 70'ini oluşturuyor" dedi.
Daha sonra kaza yapmayan ve kurallara uyan şoförler ile görevlerinde başarılı olan polis, jandarma, sağlık ve belediye çalışanlarına Vali Kocatepe tarafından teşekkür belgesi verildi. Törenin ardından etkinlik Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen sergi ile devam etti. Protokol üyeleri, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü, İtfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık Merkezi tarafından açılan ve kazalarda kullanılan kurtarma araçlarının yer aldığı sergiyi gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!