Trafikte bayram çilesi...

Güncelleme Tarihi:

Trafikte bayram çilesi...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 16:06

Ramazan Bayramı için yollara çıkan vatandaşlar trafiği durma noktasına getirdi. Özellikle TEM otoyolu ve D-100 karayolunda kilometrelerce uzayan araç kuyrukları tatilcilere zor anlar yaşatıyor.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı tatili için İstanbul güzergahından yola çıkan sürücüler, otoyolun Adapazarı - Akyazı kesiminde yoğunluğa neden oldu. TEM otoyolu Düzce kavşağı ile Bolu Dağı Tüneli arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik yolda ise ulaşım zaman zaman durma noktasına geldi. Bazı araçların arıza yapması da trafik akışını olumsuz etkiledi. Uzun yolculuktan bunalan çok sayıda vatandaşın otoyoldaki dinlenme tesislerini doldurduğu görüldü. Bayram tatili nedeniyle önlemlerini artıran trafik ekipleri, sürücüleri hız limitlerini aşmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyor.


Trafikte bayram çilesi...



Öte yandan tatilciler, TEM otoyolunun Kocaeli kesiminde de yoğunluğa neden oldu. TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Ankara istikameti Hereke ve Gebze mevkilerinde ulaşım zaman zaman aksadı. TEM otoyolu Gültepe mevkisinde seyreden araç trafiğindeki yoğunluk, Kandıra gişelerinden sonra azaldı. Gebze Eskihisar İskelesi önünde, Yalova'ya gitmek isteyen tatilcilerin araçları da uzun kuyruklar oluşturdu. TEM otoyolu ve D-100 karayolundaki yoğunluğun, ilerleyen saatlerde azalması bekleniyor.

EK SEFERLER DE YETMİYOR

Haberin Devamı

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO), İstanbul (Yenikapı)-Balıkesir (Bandırma) seferlerine yaklaşan bayram tatili dolayısıyla gösterilen ilgi de yoğunluğa yol açtı. Tatil için İstanbul'dan İzmir ve Edremit Körfezi'ne gideceklerin önemli bir bölümünün deniz ulaşımını tercih etmesi nedeniyle Bandırma İskelesi'nde yoğunluk meydana geldi. İDO yetkilileri, yoğunluk üzerine bugün İstanbul-Bandırma, Bandırma -İstanbul arasında karşılıklı 14 seferin yanında İstanbul-Bandırma arasında 4 deniz otobüsü seferi daha yapılacağını açıkladı. Bu seferlerde İstanbul'dan Bandırma'ya bin 400 araba ve 8 bin 500 yolcu taşınacağı tahmin ediliyor. 15 - 20 Temmuz arasında İstanbul-Bandırma arasında toplam 14 ek sefer ile karşılıklı 42 sefer yapılacak.

KUYRUK 20 KİLOMETREYİ BULDU

Haberin Devamı

Çanakkale’de de Ramazan Bayramı arefesinde, Avrupa yakasındaki Eceabat-Çanakkale hattında tatilcilerin oluşturduğu araç kuyruğu saatler ilerledikçe büyüyor. Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasında kalan Gelibolu ve Eceabat İlçeleri ile Kilitbahir Köyünden Anadolu yakasındaki Çanakkale ve Lapseki İlçesi’ne geçiş yapmak isteyen tatilcilerin sabah saatlerinde oluşturduğu kuyruk gün içinde daha da uzadı. Trakya bölgesindeki tatilcilerin büyük çoğunluğunun yolculuğunu bugüne bıraktığı görüldü. Bunlara bir de İpsala ve Kapıkule gümrük kapılarından giriş yapan gurbetçiler eklenince yoğunluk katlandı. Boğaz geçişi yapmak için özellikle Eceabat- Çanakkale hattını kullanmak isteyenlerin sayısı çok olunca Eceabat ilçesindeki feribot kuyruğu yaklaşık 20 kilometreye ulaştı. Yetkililer, Gelibolu-Lapseki ve Gelibolu-Çardak hatları ile Kilitbahir-Çanakkale hatlarında yoğunluğun daha az olduğuna dikkat çekerek, tatilcilerin bu hatları kullanabileceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!