Trafik polisinden alkol eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Trafik polisinden alkol eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 12:39

Trafik polisinden alkol eğitimi

Haberin Devamı

Mersin'in Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro ve Toplum Destekli Büro Amirliği, alkollü araç kullanan sürücülerin içinde bulunduğu durumu gösteren eğitim çalışması yaptı.
Çavuş Pınarı Meydanı'nda gerçekleştirilen provada, alkollü birisinin karşısındakini nasıl gördüğünü gösteren gözlük vatandaşlara verildi ve mini kaleye gol atmaları istendi. Ancak gol atan kişi sayısı yok denecek kadar azdı. Alkol gözlüğü denilen gözlüğü takanlar ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar,  bırakın karşıdaki kaleye gol atmayı topa bile vuramadılar. Anamur Toplum Destekli Başpolis Hüseyin Bozkurt, bu uygulamadaki amaçlarının alkollü bir sürücünün direksiyon başında karşısındaki  objeyi nasıl gördüğünü göstermek olduğunu söyledi. Uygulamaya katılan vatandaşlar da uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek, "Alkolün trafik kazalarının en büyük nedeni olduğunu en güzel şekilde gösteren bir uygulama. Gözlüğü taktıktan sonra karşımızdakileri çift görmeye başladık. Onun için topa bir türlü vuramadılar" dedi.
Bu arada, Trafik Haftası'nda farkındalık oluşturan Anamur Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Toplum Destekli Polis ekipleri İlçe genelindeki kreşlerde ve liselerde trafik eğitimi verdiler. Polisler miniklere trafik kuralları ile ilgili temel bilgiler verirken, liselerde de motor kullanırken kask takmanın hayati önem taşıdığını anlattılar. Sınıflarda ve okulların toplantı salonlarında öğrencilerle bir araya gelen trafik polisleri, hem teorik bilgiler verdiler hem de uygulamalı anlatımda bulundular.

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!