Trafik kurallarını oynayarak öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Trafik kurallarını oynayarak öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:23

MUĞLA (AA) -Marmaris'te açılan "Trafik Eğitim Parkı"nda çocuklara oyun oynarken trafik kurallarını öğrenme imkanı sağlanıyor.

Marmaris Şehit Ahmet Benler İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri trafik güvenliği dersinde edindikleri trafik bilgilerini Trafik Eğitim Parkı'nda uygulamalı olarak pekiştiriyor.

Okulların talepleri doğrultusunda çocuklara İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği polislerince uygulamalı trafik eğitimleri veriliyor. 28 öğrenciye trafik polisi Engin Balcı ve Marmaris Belediyesi Zabıta Memuru Mehmet Güven tarafından verilen eğitimlerde çocuklar bir taraftan oyun oynarken bir taraftan da trafik kurallarını öğreniyorlar.

Öğrencilere trafik kuralları ile ilgili genel sunumun ardından, Marmaris Belediyesi tarafından temin edilen akülü arabalarla trafik ışık ve levhalarının bulunduğu 300 metre uzunluğundaki parkurda uygulama yapılıyor. Ekipler, parkur boyunca öğrencilerle birlikte dolaşarak onlara yollarda bulunan trafik ışık ve levhalarının ne anlama geldiğini anlatıyor.

Sınıf öğretmeni Ayşenur Başkal, öğrencilere okulda trafik güvenliği dersi verdiklerini ve öğrendikleri bilgileri pekiştirmek için parka geldiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!