Trafiğe çifte neşter

Güncelleme Tarihi:

Trafiğe çifte neşter
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 14:58

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Gıda Çarşısı’na girişi kolaylaştıracak yeni bir alternatif bağlantı yolu için hazırlıklarını tamamladı.

Haberin Devamı

Proje kapsamında, Halkapınar’daki ESHOT Garajı giriş çıkışları da düzenlenerek otobüslerin trafiğe daha güvenli ve düzenli katkılımı sağlanacak. Yaklaşık 2 milyon TL’yi bulacak çalışmalardan Yenişehir Gıda Çarşısı bağlantısının gelecek ay, diğer düzenlemelerin ise şubatta tamamlanması planlanıyor.


Giriş çıkış rahatlayacak
Daha önce Yenişehir Gıda Çarşısı ile Şehitler Caddesi arasında ulaşımı sağlayan köprüde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla bölgede yeni bir karayolu köprüsü inşa eden Büyükşehir, şimdi de Gıda Çarşısı’ndan direkt Şehitler Caddesi’ne 2 şerit giriş 2 şerit çıkışı sağlayacak bağlantı yoluyla Şehitler Caddesi’ne çıkışı sağlayacak yine 2 şerit tek yön yolun yapımında sona yaklaştı. Asfaltlama çalışmaları gerçekleştiren yol kısa sürede hizmet vermeye başlayacak.

Haberin Devamı


Çok daha güvenli olacak
Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar’daki ESHOT Garajı’na giriş çıkışların da daha düzenli hale getirilmesi için bölgede yeni trafik düzenlemeleri gerçekleştirecek. Bu çerçevede garaja girişlerin Şehitler Caddesi’nin sağ ve solu olmak üzere her iki yönünden, çıkışların ise 1204/6 Sokak üzerinden tek noktadan yapılması için düzenleme gerçekleştirecek. Böylece otobüslerin Şehitler Caddesi trafiğine daha güvenli ve düzenli bir şekilde katılımı sağlanacak. 1204/6 Sokak’ta yapılan düzenlemeler, Yenişehir Gıda Çarşısı yönüne doğru yaklaşık 800 metre daha ilerleyecek ve söz konusu bölgede yol tretuvar çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu düzenlemelerle Konak Tramvayı’nın Halkapınar
geçişindeki imalatları da kolaylaşacak ve alternatif geçişlere imkan sağlanmış olacak. HÜRRİYET / İZMİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!