Trafalgar’da ‘mühürsüz zarf’ protestosu

Güncelleme Tarihi:

Trafalgar’da ‘mühürsüz zarf’ protestosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 11:48

Londra’da aralarında CHP İngiltere Birliği’nin de yer aldığı Britanya ‘Hayır’ platformu, referandumda mühürsüz zarfların da geçerli olduğu kararını alan Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) protesto etti.

Haberin Devamı

TURİSTLERİN uğrak yeri Trafalgar Meydanı’ndaki National Galery’nin önünde toplanan protestocular İstiklal Marşı, İzmir Marşı Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ve 10. Yıl Marşı’nı birlikte okudu. YSK’yı protesto eden grup alkışlarla, “Bu seçim adil değildir”, YSK halka hesap verecek”, “Hayır bitmedi mücadeleye devam”, “YSK simit sat! Onurlu yaşa”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.
Referandum sonuçlarının ardından YSK’yi protesto ettiklerini ifade eden CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Çok sayıda ihlalin yaşandığı ve YSK’nın skandal kararını protesto için buradayız. Referandumdaki şaibeleri protesto ediyoruz. OHAL koşullarında girilen referandumda devletin tüm olanakları kullanıldı. Buna YSK ve AA’nın manipülasyonu da eklendi. ‘Hayır’ kampanyası ise bütün yokluklar içerisinde yürütüldü. Referandum sonunda halk oyuna sahip çıkarken YSK hükümete sahip çıktı. Devletin bütün imkanlı ‘Evet’ için kullanıldı. Hukuksal açıdan da, kamu vicdanı açısından da referandumun meşruiyetini tartışmalı hale getirildi. Demokrasiye sahip çıkmak için elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz. Meşruiyet tartışmasını sona erdirecek tek karar YSK’nin seçimi iptal etmesidir.”
Protesto gösterisi yaklaşık iki saat sürdü.

BAKMADAN GEÇME!