Trafalgar Meydanı'na tanklar indi!

Güncelleme Tarihi:

Trafalgar Meydanına tanklar indi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 08:20

Sevilen oyun World of Tanks, tankların yüzüncü yılını müthiş bir etkinlikle kutladı.

Haberin Devamı

2011 yılında piyasaya çıkan ve günümüzde 120 milyondan fazla aktif oyuncu hesabına sahip olan World of Tanks öyle bir başarı kazandı ki, Londra’nın merkezindeki Tralfalgar Meydanı'nı kapatarak kutladı.

Tankların savaş meydanlarındaki varlığı hem çok eski, hem de yeni aslında. Belki 100 yıl az zaman değil ancak insanoğlunun binlerce yıldır kendi türüyle sürdürdüğü amansız savaşın yanında, bir göz kırpması kadar kısa bir süre aynı zamanda.

27 ton ağırlığındaki bu benzeri görülmemiş makine, bitmek bilmeyen siper savaşlarında bir güç çarpanı olma görevini üstlenmişti ve bugünlerde “kağıt” diyebileceğimiz ince zırhıyla, 8 kişilik mürettebatını tüfek kalibresinde mermilerden ve ufak tefek şarapnellerden koruyabiliyordu.

Trafalgar Meydanına tanklar indi

Haberin Devamı

Bizim açımızdan Mark tanklarının önemi ise şu, sekiz adet Mark I-IV tankı Osmanlı ordusuna karşı İkinci Gazze Muharebesinde kullanıldı ve bu tanklardan üçü Osmanlı Topçusunun sahra topu ile yaptığı atışlar ve mayınlar ile yok edildi.

İşte, World of Tanks de bu tankı özel bir etkinlik ile oyuna dahil etme kararı almış ve bu etkinliğin oyunun PC sürümündeki karşılığı Konvoy modu. World of Tanks PC sürümü, 15 Eylül’de Konvoy moduna merhaba dedi ve oyuncular Lanchester zırhlı araçlarına atlayarak bu modun heyecanını yaşama fırsatı elde etti. Oyunda bir takım Mark I’i savaş alanındaki hedefine giderken korumaya ve tamir etmeye çalışırken, diğer takım efsane tankın hedefine ulaşmasını engellemeye ve onu yok etmeye çalışmakta.

World of Tanks’in konsol sürümleri ise Trench Warfare moduna kavuştu ve bu modda oyuncular Mark I’i son derece büyük (1.2km) Thiepval Ridge haritasında kullanma şansına sahipler. Serinin mobil üyesi World of Tanks Blitz de Mark I’in 100. yılına saygı duruşunda bulunuyor ve 7’şerlik takımlardan oluşan savaşlarda Mark I’i oyuncuların kullanımına sunuyor. Hafta boyunca Mark I ile 10 savaş yaparsanız eğer özel bir madalya da sizleri bekliyor.

LEVEL tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!