Trabzon'un ikramı

TRABZONSPOR gibi her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım ligin onuncu haftasına gelinmesine rağmen, hala ne oyun şablonunu oturtabildi ne de rakiplerine kendini kabullendirebildi.

Haberin Devamı

İstikrar zaten yok. Her hafta sahaya nasıl ve kimlerin çıkacağı hiç belli değil. Kadro geniş, ancak kulübeden gelerek oyuna etki edecek oyuncu yok.
Şenol Güneş, Antalyaspor karşısına da ilginç bir kadro çıkardı. Yabancı kontenjanını tam kullandı. Defansın neredeyse tamamı yabancı. İki kanatta oynayan Emerson ve Celustka zaten oyuna da yabancılar. Çoğu kez ne yaptıklarını kendileri bile bilemiyor. Bamba ve Zokora idare ediyor. Sürpriz Adrian var. Takımın bal yapmayan arısı misali gibiydi. Polonya Milli Takımı’nın bankosu ama Trabzonspor’da yokları oynuyordu. Ama dün Antalya’da biraz kendine geldi. Adrian, özellikle ilk yarıda Janko ile birlikte takımı ayakta tutmayı başardı. Bir gol attı, attığının daha kolayını kaçırdı. Belki o 39. dakikadaki pozisyonu gol yapabilse maçı da bitirmiş olacaktı.

Haberin Devamı

‘Gel bana gol at’ dediler

Trabzonspor çok mu iyi oynadı, hayır. İlk yarıda deplasmanda nasıl oynanacağını gösterdi, ancak ikinci yarıda hiçbir şey yapmadı. Janko hem gol attırdı hem de her kornerde kendi ceza sahasında stoperlere ders verdi. Bordo mavililer farkı artırıp rahatlamak yerine skoru korumaya gidince rakibinin iştahı kabardı. Trabzon geriye çekilerek Antalya’nın oynamasına izin verdi. Yoksa Antalyaspor’un öyle bir isteği yoktu. Çünkü, kafaları ve havaları hala Fenerbahçe Stadı’nda kalmış gibiydi. İkinci yarının neredeyse tamamı Trabzonspor yarı sahasında oynandı. Güneş’in öğrencileri de iyice geriye yaslanarak “Gel bana beraberlik golünü at” dedi. Tabii ki bu ikram geri çevrilmezdi. Çevrilmedi de. Hatta, “Ben beraberliği bile hak etmiyorum” dedi Trabzon ve 2. gol geldi. Bordo mavililerin ne tadı, ne tuzu ne de ilerisi için ışığı var. İleriye doğru değil ama dibe doğru çöküş devam ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları