Trabzonspor'u bekleyen büyük tehlike!

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporu bekleyen büyük tehlike
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:53

Constant ve Belkalem’in yasal temsilcisi Siopidis, kulübe her türlü kolaylığı sağlamalarına rağmen verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, “Bize başka çare bırakmadılar, pazartesiye kadar parayı yatırmazlarsa, FIFA’ya gideceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un geçtiğimiz Kasım ayında sözleşmesini feshettiği Kevin Constant ile Watford’dan kiralık olarak geçen sezon forma giyen Essaid Belkalem’in ödenmeyen paraları, kulübün başına büyük iş açacak gibi gözüküyor. İki futbolcunun yasal temsilciliğini yapan Christos Siopidis, FIFA’ya gideceklerini söyledi. İşte Siopidis’in açıklamaları: “Constant’ın fesih bedeli 6 milyon Euro’ydu. Ancak kulüp, bu parayı veremeyeceğini söyledi. O an, FIFA’ya gidebilir ve tüm parayı kuruşuna kadar alırdık. Ancak güvendiğim iyi ilişkileri bozmamak ve Trabzonspor taraftarına büyük bir saygımız olduğu için masaya oturduk, rakamı 3.5 milyon Euro indirip 15 ay içinde ödenmesi şartıyla 2.5 milyon Euro’da anlaştık. 28 Şubat 2016’ya kadar bu paranın, 1 milyon Euro’sunu ödemeleri gerekiyordu.”

Haberin Devamı

'TRANSFER BİLE YAPTILAR'
“Bu arada yeni başkan seçildi, durumu konuştuk ve asla onlardan komisyon ya da benzeri bir şey talep etmedim. Ancak 1 milyon Euro’nun, sadece 400 bin Euro’sunu yatırdılar. Verilen sözler tutulmadı, bir de üzerine devre arasında 4 transfer yaptılar, Gaziantep’ten Muhammet’i de 2 milyon 750 bin Euro bonservis karşılığında aldılar! Bize de bu durumda başka seçenek bırakmadılar. Şu an Bologna’da oynayan Constant da, yaşananlardan dolayı büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Eğer önümüzdeki pazartesine kadar bir ödeme yapmazlarsa, FIFA’ya başvuracağız.”

'MEN VE TRANSFER YASAĞI'

Belkalem’le ilgili sorun da hemen hemen aynı... Kulübün, geçen sezondan beri bu oyuncuya 175 bin Euro borcu bulunuyordu. Ben, buradaki yetkiyi aldıktan sonra Trabzon’la, 5 taksit üzerinden anlaşmaya vardım. Onlar da bu anlaşmayı imzaladı ama sadece 75 bin Euro ödediler. Belkalem’in de kalan 100 bin Euro’sunu sözleşme gereği mart ayının sonuna kadar ödemezlerse, bu olayı da FIFA’ya taşıyacağız. Haklı olduğumuz, belgeleriyle ispatlı olduğu için muhtemelen Trabzonspor, 2016-17 sezonu için Avrupa’dan men, transfer yasağı ve kadrosundaki oyuncularla yeni sözleşme yapamama cezalarıyla karşı karşıya kalacak.” (Not: 1 Euro=3.2 TL)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!