Trabzonsporlu Mas ve Pereira açıklama yaptı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporlu Mas ve Pereira açıklama yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 15:58

Trabzonsporlu Mas ve Pereira açıklama yaptı

Haberin Devamı

TRABZON, (DHA)– TRABZONSPOR'un 2 futbolcusu Emmanuel Mas ve Joao Pereira, kamp yaptıkları Macaristan'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
"ÇOK ÇALIŞIYORUZ"
Antrenmanlar konusunda genel bir değerlendirme yaparken güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Pereira, “Şimdiye kadar fiziksel ağırlıklı çalışmıştık. Şimdi taktik ağırlıklı antrenmanlara öncelik veriyoruz. Cumartesi günü ilk hazırlık maçımızı MTK Budapeşte ile yapacağız ve durumumuzu göreceğiz” dedi. Mas ise, “Gerçekten çok çalışıyoruz ve çok koşuyoruz. Çok iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Bunun faydasını ligde göreceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
LİGLER ARASINDAKİ FARK SORULDU
Mas, Türkiye ligi ile diğer ligler arasındaki fark konusunda yöneltilen soru üzerine, “Gelmeden önce bilgi sahibi değildim. Arjantin’e oranla daha çok fiziksel mücadele var. Avrupa’daki liglerden çok farkı olmadığına inanıyorum” derken Pereira'rda, “Samimi olmak gerekirse Türkiye’ye gelmeden önce pek bilgim yoktu ve bu kadar iyi bir lig beklemiyordum. Takımlar eşit güçte ve mücadele üst düzeyde. Biraz daha üstüne koyulabilirse Türkiye Ligi, Avrupa’da önemli noktalara gelebilir” diye konuştu.
PEREİRA : ‘BAŞARILI OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’
Yeni sezonda takımların eşit seviyede lige başladığını hatırlatan Pereira, "Bütün takımların kendine ait hedefleri var. Her takım, her zaman en iyisini isteyecektir. Yeni sezona herkes sıfır puandan başlayacak ve hedefleri için mücadele edecek. Başarılı olabilmek için elimizden geleni yağacağız” dedi. Pereira, Trabzon şehri ve taraftarlar konusundaki bir soruya şu cevabı verdi:
"Daha önce Trabzonspor’da oynayan arkadaşlarımdan, ateşli ve tutkulu bir taraftar topluluğu olduğunu öğrenmiştim. Söylenenlerin daha da fazlasını gördüm. Ayrıca bir şey daha söylemeliyim. İşler iyi gittiğinde stadyum doluyor ancak birkaç maç işler kötü giderse stadyum boş kalıyor. Taraftarımızı kötü dönemlerde de bizi destek olmaya çağırıyorum.”
MESSİ VE RONALDO TARTIŞMASI
Dünya yıldızı Ronaldo ve Messi ile ilgili sorulara da cevap veren Pereira, Portekizli olduğunu hatırlatırken şunları bsöyledi:
"Ronaldo arkadaşım. Ronaldo’nun buralara gelirken nasıl çalıştığını, nasıl hak ettiğini bire bir gördüm. Portekiz, 10 milyonluk ülke. 10 milyon nüfuslu ülkeden bu kadar önemli oyuncuların çıkması başarıdır. Ronaldo’nun daha iyi olduğunu söyleyeceğim. Messi’nin nasıl çalıştığını bilmiyorum. Messi’nin bu yeteneği Allah’tan geliyor. Belki de Ronaldo kadar çalışmasına gerek yok. Ronaldo’yu arkadaşım olarak gördüğüm için en iyisi o. İkisinin de tek dezavantajları aynı zamanda futbol oynamaları. Belki 10 sene önce biri oynasa 10 sene diğeri oynasa kendi dönemlerinin birinci oyuncuları olacaktı. İkisine karşı da oynadım. İkisine karşı oynamak istemem.”
Mas ise Messi'nin karakter ve kişilik olarak çok sessiz ve sakin bir kişi olduğunu vurgularken şöyle dedi;:
"Antrenmanı bitirdikten sonra yine sizinle aynı ortamda oluyor ama çok fazla konuşmayı sevmiyor. Diğer takım arkadaşlarıma Trabzon’dan bahsettim. Trabzon’u anlattım. Onlar da merak ettiler. Ligi anlattım. Onların bunu sormasına sevindim. Gerçekten yarışmacı lig, kaliteli oyuncular var. Bu şekilde onlarla iletişime geçtim. Ayrıca kesinlikle Messi’ye karşı oynamak istemem. Yani düşünün ki karşımda Messi var ve topla geliyor. Ne düşünebilirsiniz ki? Messi geliyor...”
“KARDEŞ GİBİYİZ”
Aralarındaki sıkı dostlukla ilgili sorular üzerine değerlendirmede bulunan Pereira, “Mas ile çok iyi anlaşıyoruz. Belki aynı zamanda takıma katıldığımız için böyle. Aynı pozisyonlarda görev yapıyoruz. Yaşayış tarzımız benziyor. İkimizin de köpekleri var. Mas’ın tek farklı yanı çocuğunun olması. Çok iyi bir insan. Çok ortak yönümüz olduğu için bu ilişki başladı” dedi.
Mas ise,  “Söyleyecek pek bir şey yok. Aynı zamanda geldik. İkimiz de aileye düşkün insanlarız. Aslında Pereira’ya baktığınızda Avrupalı'dan çok latin gibi duruyor. Duygularını ifade ediyor. Yaşayış tarzımız, köpeklerimizin olması, aynı pozisyonda olmamız, takım içinde bir birbirimizle şakalaşmamıza neden oldu ve arkadaş olduk” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!