Trabzonsporlu futbolcular barbekü partisi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporlu futbolcular barbekü partisi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2013 18:40

Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Ünal Karaman, “Ligde bana göre kaybedilmiş hiç bir şey yok. Herkes ne kadar iddialıysa Trabzonspor da şampiyon olmak için o derece iddialıdır” dedi.

Devre arası kamp hazırlıklarını Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde sürdüren Trabzonspor'da futbolcular ve teknik heyet, konakladıkları Gloria Serenity Otel'de düzenlenen barbekü partisine katıldı. Bordo-mavili futbolcuların neşeli oldukları görüldü.

Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Ünal Karaman, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin “Yuvaya geri döndünüz, Trabzonspor'u bıraktığınız gibi mi buldunuz?” sorusuna Karaman, fiziki olarak ayrı kalabileceğini ama ruh olarak asla ayrı kalmadığını ifade etti.

Trabzonspor bünyesine 1990 yılında dahil olduğunu dile getiren Karaman, bordo-mavili kadroda dostluklar kurduğunu belirtti. Karaman, görevde olduğu süre içinde de profesyonel olarak takımın başarısı için çalıştığını kaydetti.

Sevdiği bir camiada görev yaptığını anlatan Karaman, “Trabzonspor'a futbolcu olarak geldiğimde 3 büyük takımlar beni istiyordu. O dönemde forma giydiğim Malatyaspor'un kulüp başkanı bana 'senin için 4 büyük kulüple anlaştım, sen hangisini istersen oraya vereceğim' dediğinde Trabzonspor'u istedim. Trabzonspor camiasında olmaktan son derece mutluyum” diye konuştu.

Karaman, Trabzonspor'da takıma gönül vermiş insanların bulunduğuna işaret ederek, burada “Ünal Karaman” isminden ziyade Trabzonspor ruhunun önemli olduğunu anlattı.

Trabzonspor'da her pozisyonda görev alabileceğini ifade eden Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün için bu pozisyonda görevdeyim. Yarın ne olacağını bilemiyorum ama şundan insanlar emin olsun ki belli bir kimliğin etrafına sığamayacak kadar genişiz. Bizi belli bir kimliğin içinde daraltmak ancak ruhumuzu sıkar. Malzeme toplanacaksa onun içinde oluruz. İdari boyut olursa onun içinde de oluruz. Yeteneğimiz ölçüsünde teknik konular içinde de oluruz. Trabzonspor'un hizmetkarı pozisyonunda görev almış hissediyoruz kendimizi. Allah nasip ettiği sürece gücümüz yettiği ölçüde çalışırız. Olmadığı anda da bayrağı teslim etmesini biliriz.”

-Bordo-mavilerin hedefi-

Trabzonspor'un ikinci yarıdaki hedefiyle ilgili soruya ise Karaman, “Bu yetenekteki bir kadronun daha iyi yerlerde olması lazım. Herkes bu yeteneği kabul ediyor ama yetenekleri açığa çıkarmak ayrı bir yetenektir. Bunun açığa çıkartmakta sorunlarımız oldu” yanıtını verdi.

Karaman, mazeretlerin arkasına sığınmadıklarını ve böyle bir davranışı da doğru bulmadıklarını ifade ederek, takımda var olan yetenekleri açığa çıkarmak için ve iyi sonuç mücadelesini sahaya yansıtmak için çalışacaklarını söyledi.

Bordo-mavililerin Türkiye Kupası'nda Antalyaspor ve Mersin İdman Yurdu maçlarını deplasmanda oynayacağının hatırlatılması üzerine Karaman, iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

Karaman, “Kupada alacağımız galibiyetler önemli bir adım olacak. Sonra yarı final ve final maçları kalıyor. Avrupa'ya gitmek için önemli bir avantaj. Ligde bana göre kaybedilmiş hiç bir şey yok. Herkes ne kadar iddialıysa Trabzonspor da şampiyon olmak için o derece iddialıdır” değerlendirmesinde bulundu.

-Transfer çalışmaları-

Yardımcı antrenör Karaman, transfer ile ilgili soruları da yanıtladı. “Kadroda transferin gerekli olduğu mevkiler var mı?” sorusunu Karaman, “Şunu samimi olarak söyleyebilirim ki bizim her mevkideki oyuncumuz, lig için yeterli. Performansı düşük olan futbolcuların performansını yükselterek en iyi transferi yapmış olacağız” şeklinde yanıtladı.

Takımda futbolcuların performansını üst seviyelere çıkarma konusunda iddialı olduklarını dile getiren Karaman, ancak dışarıda yeteneklerine inandıkları ve güvendikleri futbolcular olursa transfer döneminde bunları de değerlendirebileceklerini bildirdi.

-“Taraftar baskısıyla başa çıkmak o kadar kolay değil”-

Bordo-mavili takımda 4 sezondur görev yapan Brezilyalı orta saha oyuncusu Alanzinho ise iyi bir kamp dönemi içinde olduklarını söyledi. Alanzinho, Trabzonspor'da taraftarın tepkisini olumlu yöne çevirmek için artık kazanmaya başlamaları gerektiğini dile getirdi.

Bir gazetecinin “Taraftar baskısını hissediyor musunuz? “ sorusuna Alanzinho, “Bize olumlu destek verdiklerinde, teşvik ettiklerinde çok iyi destek alıyoruz. Bazen potansiyelimiz, kapasitemizi gösterme konusunda sorun yaşadığımız durumlarda oyun içerisinde baskı geldiği zaman bunu aşmak çok kolay olmuyor. Ben bu durama alışkınım ama bazı oyuncular için ciddi zorluk oluşturabiliyor. Taraftar baskısıyla başa çıkmak o kadar kolay değil. Bunu iyi göstermek bizim elimizde göstereceğimiz performansa bağlı” yanıtını verdi.

-“Bize yakışmayan bir yerdeyiz”-

Trabzonspor takım kaptanı ve kalecisi Tolga Zengin de ilk yarıda takımın beklenen performansı sahaya yansıtamadıklarını ifade ederek, “Puan durumu ortada, bize yakışmayan bir yerdeyiz. İnşallah ikinci yarı isteğimiz, özlenen Trabzonspor'u sahada seyrettireceğiz” diye konuştu.

Zengin, başka bir takıma transfer olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, “Burada benim bir misyonum var. Trabzonspor'un kaptanıyım. Öyle şeylerle ilgilenmiyorum zaten. Benim için takımın başarısı önemli. Transfer teklifi de almadım” dedi.

Futbol kariyerinde en önemli hedefinin mevcutta bulunduğu yere gelmek olduğunu söyleyen Zengin, “Taraftarı büyük bir camianın kaptanlığını yapıyorum. Benim için Trabzonspor'da en büyük hedef budur” ifadesini kullandı.

Öte yandan barbekü partisinde bordo-mavili takımın orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu'ya takım arkadaşları sürpriz doğum günü kutlaması yaptı. 22 yaşına giren Aydoğdu, pastasını takım arkadaşlarıyla kesti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!