Trabzonspor'dan TFF'ye ilginç öneri

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspordan TFFye ilginç öneri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 14:51

Turkcell Süper Ligi'nin son haftasında oynadığı Fenerbahçe maçı sonrası, PFDK'dan bir maç seyircisiz oynama cezası alan Trabzonspor, Tahkim Kurulu'nun itirazı reddetmesi üzerine ikinci bir şok yaşadı.

Haberin Devamı

Genel Sekreter Hasan Yener, kendilerine çifte standart uygulandığını belirterek, "Bu cezayı asla kabullenmiyoruz. Seyircisiz oynama cezası aldığımız maçta en azından bayan taraftarlarımız ile ilköğretim okullarına giden öğrencilerin stada alınması için TFF'ye teklif götüreceğiz" dedi.

İSTANBUL TAKIMLARINA CEZA YOK, TRABZON'A VAR

Gelecek sezon kendi sahasındaki ilk maçını seyircisiz oynayacak olan Trabzonspor'da maçın gözlemcisi ve PFDK'ya olan öfke dinmiyor. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Tahkim Kurulu'nun itirazlarını reddetmesine bir anlam veremediklerini belirterek, "Düpedüz çifte standart yapılıyor. Daha önce Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın da bu şekilde disiplin kuruluna sevk edildiğini biliyoruz. Buna rağmen, bu takımların hiçbiri ceza almadı. Trabzonspor ise hiç de hak etmediği bir şekilde, seyircisinden mahrum bırakıldı. Sezon başında özellikle gurbetçi taraftarlarımızın yeni Trabzonspor'u izlemesi engellendi. Bu cezayı kabullenmemiz ve anlamamız mümkün değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

"İSTANBUL TAKIMLARI KOLLANIYOR"

Yener, İstanbul takımlarının bu tür cezalar verilirken kollandığını da ifade ederek, "İstanbul'un üç takımı maalesef bazı platformda hoş görülüyorlar. Bazen onlara verilemeyecek cezalar diğer takımlara rahatça verilebiliyor. Bu gözlemci ve temsilci raporlarında olduğu gibi diğer konularda da olabiliyor. Fenerbahçe maçında hiç duymadığımız, kimsenin tanık olmadığı küfürler temsilci raporunda yer aldı. Öncelikle bu maçın temsilcisinin duygusal davrandığını ve bu işi güç gösterisine dönüştürdüğünü düşünüyorum. Tahkim kurulu, yayıncı kuruluşun maçla ilgili görüntülerini izleseydi, görülecekti ki, temsilci raporunda yazılan küfürlerin hiç biri yok. Ama izleyip izlemediklerini biliyorum" dedi.

"SEYİRCİSİZ MAÇLARA BAYANLAR ALINSIN"

Yener, Türkiye Futbol Federasyonu'na seyircisiz oynanacak olan maçlarla ilgili yeni bir teklifte bulunacaklarını belirterek, "Futbol Federasyonu'na seyircisiz oynama cezasının verildiği maçlara sadece bayanların ve İlköğretim Okulları'na giden öğrencilerin alınması için bir teklif sunacağız. Bunun Türk futbolunda yeni bir çığır açacağını düşünüyoruz. Çünkü futbol seyircisiz hiç zevk vermiyor. Şimdi TFF'ye sezon başında oynayacağımız ilk seyircisiz maçta bu uygulamanın başlaması için teklifte bulunacağız. Bayanların ve minik öğrencilerin olduğu yerde küfür olmaz. İnşallah teklifimiz kabul edilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

"15 BİN KOMBİNE HEDEFLİYORUZ"

Kombine kart satışlarına da Pazartesi günü başlayacaklarını söyleyen Hasan Yener, "Kombine kart satışlarını bir an önce başlaması için çok talep aldık. Bizim için önemli olan taraftarlarımızın maçlarımıza gelmesi. Biz bütün statta kombine satışı yaparak, 15 Bin civarında kombine satmayı planlıyoruz. Taraftarlarımızın yoğun ilgisi sonrasında bu sayıya ulaşacağımıza olan inancımız arttı." Yener, seyirci profilini değiştirmek içinde çalıştıklarını belirterek, "Özellikle aile ve bayanların tribüne gelmesini sağlayacağız. Bugüne kadar hiç tasvip etmediğimiz olaylardan çok büyük cezalar ödedik. Bu sene taraftarlarımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TRANSFER ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun, "Transferi şimdilik askıya aldık" açıklamasına rağmen transfer görüşmeleri gizlice sürüyor. Bordo - mavili takımda Genel Sayman Mahmut Aksu'nun Hertha Berlin'in Trabzon kökenli oyuncusu Bilal Çubukçu'nun transferine son noktayı koymak için Almanya'ya gittiği ve bu transferin gerçekleşme ihtimalinin oldukça yüksek olduğu öğrenildi. Bu arada bordo - mavili yönetimin Yunanlı stoper Paraskevas Antzas için Olimpiacos kulübüne takas teklifinde bulunduğu ve Hüseyin'in bu kulübe takasla verilebileceği de iddia edildi. Bordo - mavili yönetim transfer listesine aldığı Kayserisporlu Gökhan Ünal, Sivassporlu Mehmet Yıldız ve Baselli Eren Derdiyok için ise görüşmelerini sürüyor.

Haberin Devamı

İMZALAR YARIN ATILIYOR

Trabzonspor'un Bursaspor'dan transfer ettiği Egemen ve Manisaspor'dan transfer ettiği Selçuk ile Burak Yılmaz yarın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenecek imza töreniyle 3 yıllık sözleşme imzalayacak. Üç futbolcunun imza törenine Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulunun tam kadro katılması bekleniyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!