Trabzonspor'da Marc Janko tartışması

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporda Marc Janko tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 11:22

Trabzonspor'un, Portekiz'in Porto takımından kadrosuna dahil ettiği Avusturyalı forvet oyuncusu Marc Janko'nun performansı tartışma konusu oldu.

Golcü oyuncusu Burak'ın Galatasaray'a transfer olmasıyla takıma dahil edilen Janko, bordo-mavili takıma şu ana dek fayda sağlayamadı. Sezon başladıktan sonra Trabzonspor ile anlaşan ve ilk olarak ligin 3. haftasındaki Gaziantepspor maçıyla forma giymeye başlayan Janko, 5 lig maçında 120 dakika forma giyerken gol atma başarısı gösteremedi.

Janko, ligin 3. haftasındaki Gaziantepspor maçında 28, 4. haftasındaki Sivasspor maçında 20, 5. haftasındaki Fenerbahçe maçında 3, 6. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında 65, 7. haftasındaki Kasımpaşa maçında ise 4 dakika sahada kaldı.

Teknik direktör Şenol Güneş, fiziksel eksikliği ve performansı nedeniyle eleştiriler alan Janko'ya sadece Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11'de görev verdi.

-Burak, 9 gol atmıştı-

Galatasaray'a transfer olan Burak Yılmaz, geçen sezon Trabzonspor formasıyla ilk 7 haftada 9 gol atma başarısı göstermişti.

Burak, tek başına bu sezon ilk 7 haftada toplam 6 gol atan bordo-mavili takımdan daha fazla gol kaydetmişti. Bu sezon bordo-mavili takımda forvet oyuncularından Vittek, Henrique ve Halil 1 gol atarken, yeni transfer Janko ise henüz golle tanışamadı.

-Yener: “Janko'nun kalitesini herkes biliyor”-

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, yaptığı açıklamada, Janko'nun eleştirilmesine ilişkin olarak, “Hem basın, hem futbolla ilgilenen kişiler olsun, Trabzonlu olarak hastalığımız, gelen futbolcularımızı önce bir eleştiriyoruz. Bu bizde alışkanlık oldu” dedi.

Sezon başında kadrolarına dahil ettikleri Fildişi Sahilli oyuncu Bamba'nın da eleştirildiğini dile getiren Yener, şunları söyledi: “Ben Bamba için de Almanya kampında aynı şeyleri söylemiştim. Şimdi Bamba'nın nasıl futbol oynadığını görüyoruz. Bamba'yı eleştirenler şimdi yere göğe sığdıramıyorlar. Olcan da eleştirildi, geçen hafta jeneriklik bir gol attı. Ne abartılı eleştirmeli ne de abartılı övgü yapılmalı. Janko, yeni bir takıma geldi. Onun kalitesini herkes biliyor. Tartışmaya gerek yok. Golcü özelliğini herkes biliyor. Takıma ısındıkça, adapte oldukça büyük katkıları ortaya çıkacak ve golleri gelecektir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!