Trabzonspor'da hedef 3'te 3

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporda hedef 3te 3
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2007 14:41

Sezona olaylı Sivasspor maçıyla başlayan ve Futbol Federasyonu'nun tekrar kararı ile morali bozulan Trabzonspor, yarın deplasmanda Bursaspor ile oynayacağı karşılaşmayı kazanıp ligde 3'te 3 yapmak istiyor.

Ziya Doğan, ligde şampiyonluk yolunda fire vermek istemediklerini belirterek, Sivasspor maçının yeniden oynanacak olmasının üzücü olduğunu söyledi. Doğan, “Çıkacak karara saygı duymaktan başka yapacak bir şey yoktu. Biz de çıkacak her türlü karara saygılı olacağımızı söylemiştik. Karara saygılıyız. Ama üzgünüz, güzel oynadığımız ve galip bitireceğimiz bir maçı çıkan olaylar nedeniyle tekrar oynayacağız. Hakem o ölü topu başlatsa bunlar olmayacaktı, olaylar çıkmayacaktı” diye konuştu.

"BURSASPOR’U YENMELİYİZ"

Teknik direktör Ziya Doğan, Bursaspor’u mağlup edecek güçte olduklarını ifade ederek, “Takım olarak her geçen hafta daha iyiye giden bir performans sergiliyoruz. Bazı eksiklerimiz var ama onları da Bursaspor maçından sonra milli maçlar nedeniyle lige verilen arada yapacağımız kampta tamamlayacağımıza inanıyoruz. Şu anda Trabzonspor camiasının birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Saha sonuçlarının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ancak biz izleyenlere seyir zevki yüksek maçlarda seyrettirmek istiyoruz. Bursaspor maçı bu nedenle oldukça zor geçecek. Onlar da ligin iyi futbol oynayan ekiplerinden. Ancak bizim kazanmaktan başka çaremiz yok. Ben takımıma güveniyorum. Futbolcularım da kendilerine güveniyor. Güzel bir galibiyete imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

AYMAN: ÖZEL BİR MAÇ OLACAK

Bugün THY’ye ait tarifeli uçakla Bursa’ya uçan Trabzonspor’da futbolcuların galibiyet için şartlandığı gözlendi. Teknik direktör Ziya Doğan’ın Bolu’da takımın kamp yapacağı otelin tespiti için gittiği ve kafileyle Bursa’da buluşacağı açıklandı. 20 futbolcu ile Bursa’ya giden Trabzonspor kafilesinde, ülkesinin milli takım kampından geç döndüğü gerekçesi ile cezalandıralan Jabi yer almadı.

Trabzonspor’un Mısırlı oyuncusu Ayman, Bursa’ya kazanmak için gittiklerini belirterek, “Lige iyi başladık. Bursaspor maçını da kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bunu başaracak gücümüz var” diye konuştu.

Ayman, yeniden oynanacak olan Sivasspor maçı için ise, “Hem bizim için hem tüm Trabzonlular için çok özel bir maç olacak. Türkiye’nin gözü bu maçın üzerinde olacak. Benim için ekstra bir anlam ifade etmiyor. Oynarsam takımımın başarısı için elimden geleni yapacağım. Balili ile bir derdim yok. Benim oyun stilim sert ve beni herkes tanıyor. Ama verilen kararla Trabzonspor’un hakkı yendi” diye konuştu.

"BURSASPOR MAÇLARI ZOR GEÇER"

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Bursaspor maçlarının hep zorlu geçtiğini belirterek, "Sezona sonuç olarak iyi ama sahada yaşanan olaylar nedeniyle kötü başladık. Ondan sonraki iki müsabakamızı hem deplasmanda hem Trabzon’da kazandık. Aynı kazanma arzumuzla bugün yola gidiyoruz. İnşallah kazanma serimizi devam ettirir ve Trabzon’a puanlarla döneriz. Dün Tahkim Kurulu saha kapama itirazımıza red verdi. Artık Tahkim Kurulu’ndan yukarı bir kurul olmadığı için bu konuyu çok konuşarak ortamı daha da germenin bir anlamı yok. Tahkim Kurulu nihai karar yeri. Artık bundan sonra bu tür müsabakalarda verilecek kararların takipçisi olacağız. Acaba çifte standart geçmişte uygulandığı gibi bugünde uygulanacak mı? bunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

"BU SONUCU BEKLEMİYORDUK"

Müsabaka sonucunun bekledikleri bir sonuç olmadığını söyleyen Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, “Federasyonu’nun verdiği maçın tarafsız sahada yeniden oynanması kararını tartışmak için bugün akşam saatlerinde yönetim kurulu olarak konuşup, Tahkim’e gidip gitmeyeceğimize karar vereceğiz. Sezon yeni başladı. Yeni başlayan bir sezonda, hem futbolun gündeminde hem de Türkiye’nin gündeminde gerilimi artırıcı söylemlerden geri durmayı istiyoruz. TFF, Türkiye’deki futbolun patronu. Muhakkak ki zaman zaman farklı şeyler olabilir. Tahkim’in ceza anlamında indirime gitmemesi bizleri düşündürdü. Onu da bu akşam yönetim kurulumuzla konuşup, yönetim kurulunun ortak bir kararı olarak tüm kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ’A TEBRİK

Bu arada Trabzonspor kulübü, resmi sitesinde yayınladığı tebrik mesajında Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı. Sitede “Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu’nda rakiplerini eleyerek Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmeye hak kazanan Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi kutluyor, kendilerine Avrupa sahnesinde başarılar diliyoruz” açıklamaları yer aldı. “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” yazılı açıklamada ise, “Trabzonspor camiasının ve Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarız” denildi. Sitede, Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül ve ikinci kez Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini yürütecek olan Faruk Nafiz Özak’a da tebrik mesajı yayınlandı.

Öte yandan Trabzonspor Yönetim Kurulu, yerel gazetelere verdiği ilanla, Futbol Federasyonu’nun kararı aşamasında yaptıkları haberlerle kendilerine destek olan yerel basına da teşekkür etti.

MUHTEMEL KADRO

Tolga,  Tayfun, Erdinç, Tolga Seyhan, Celaleddin - Gökdeniz, Hüseyin, Serkan, Mustafa - Ceyhun, Umut

SAKATLAR: Ersen, Musa
CEZALI: Yok
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!