Trabzonspor yerli-yabancı futbolcu alabilir

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor yerli-yabancı futbolcu alabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 17:16

Trabzonspor Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, transfer için daha zamanları bulunduğunu, yerli de, yabancı da futbolcu alabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sayitoğlu, yaptığı açıklamada, yerli oyuncu transferi konusunda biraz yavaş davrandıklarını belirterek, “Bunun nedeni belli. Oyuncu istediğimiz takımlar ya küme düşme tehlikesi içinde, ya da UEFA'ya oynuyor. Onun için bu transferler kolay olmuyor. Önümüzde daha zamanımız var. Yerli de, yabancı da futbolcu alabiliriz” dedi.
Yabancı futbolcu transferinde Tomas Jun'un durumuna göre hareket edeceklerini ifade eden Sayitoğlu, şunları söyledi:
“Tomas bir türlü kulübümüzle uyum sağlayamadı. Yoksa futbolculuğuna kimsenin bir şey dediği yok. Takım içinde yeteri kadar kendine güven sağlayamadı. Bu oyuncu konusunda Almanya, İngiltere ve Fransa'da birkaç kulüple temas halindeyiz. Bu kulüplere Tomas'ı kiralık veya satılık olarak teklif ettik. Birkaç gün içinde bunlar netleşir. Ayrıca karşılıklı görüştüğümüz kulüpler de var.”

Haberin Devamı

Teknik direktör Vahid Halilhodziç'in Antalya Kampı'nda düzenlediği basın toplantısında 11 oluşturmakta sıkıntı yaşadığını yönündeki sözlerini değerlendiren Sayitoğlu, şöyle dedi:

“Hocanın açıklamalarını çok doğru bulmuyorum. Ama söylediklerinde kısmen doğru olan taraflar var. Biz zaten bunları beyan etmiştik. Devre arasında Türkiye'de oyuncu bulmak kolay değil. Bu noktada hocanın istediği oyunculardan 2 tanesini kulübümüze katamadık. Fakat diğerlerini aldık. Eğer bir futbolcuyu Trabzonspor istediyse ve Trabzonspor'a gelmeyip de başka bir takım almışsa o zaman olumsuz bakılabilir. Ama oyuncuları kulüpleri vermiyor. Trabzonspor'un Türkiye'de istediği futbolcuyu alabilecek gücü var. Ancak Trabzonspor öncelikle kendi bünyesine uygun futbolcuyu alacaktır. Hoca şu futbolcuyu istedi diye yönetim bu futbolcuyu almaz. Biz futbolcunun sporculuğu yanında özel yaşamına da bakıyoruz.”

Sayitoğlu, 20 Ocak'ta yapılacak Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu ve başkanlık seçimi ile ilgili ise şunları kaydetti:

“Genel kurul süreci başladığında onursal başkanımız Mehmet Ali Yılmaz ile Haluk Ulusoy arasında yapılan görüşmede çıkan bir sonuç var. Bugün veya yarın Haluk Ulusoy ile Mehmet Ali Yılmaz'ın biraraya gelerek belli bir noktada anlaşıp, tek bir aday olarak devam edeceklerine inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!