Trabzonspor Başkanı Usta: "Yolumuza sabırla devam etmeliyiz"

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor Başkanı Usta: Yolumuza sabırla devam etmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 10:41

Trabzonspor Başkanı Usta: "Yolumuza sabırla devam etmeliyiz"

Haberin Devamı

Tolga SAĞLAM / TRABZON, (DHA)- TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Muharrem Usta, her anlamda yeniden yapılanmanın zorluğuna dikkat çekti, "Vazgeçersek hepimiz kaybederiz. İnançla ve sabırla yolumuza devam etmeliyiz” dedi.
"ELEŞTİRİLER YAPICI OLMALI"
Başkan Muharrem Usta, kulüp dergisinde yer alan yazısında, zamanla ve sabırla her şeyin düzeleceğine inandıklarını söyledi. Takımın bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergilediğini belirten Başkan Usta, şöyle konuştu:
"Sahadaki futbol, birçoğunuzu memnun etmiyor, doğrudur! Elbette bizlerin de bu kötü sonuçları kabul etmesi mümkün değil. Ama zamanla, sabırla her şeyin düzeleceğine olan inancımız tamdır. Biz buraya, bulunduğumuz makamın geçici olduğunun bilinci ile geldik. Kalıcı olan; yalnız ve yalnız Trabzonspor’dur. Her başkan, her yönetim gibi bizler de emanetçiyiz. Ama maalesef geçmişin hataları, yanlışları bugün önümüzde çok büyük birer engel teşkil ediyor. Biz, bir yandan söz konusu hataların telafisi ile uğraşıyor, diğer yandan ise yeni bir yapılanma anlayışı içinde kulübümüz için ekonomik, sportif ve kurumsal anlamda katma değer üretmeye çalışıyoruz. Bu süreçte birtakım hatalar yapılıyor olabilir. Bu anlamda bana ve diğer yönetici arkadaşlarıma eleştiriler olabilir; normaldir. Bizim Trabzonsporlulardan yegane ricamız bu eleştirilerin yapıcı olması şeklindedir. Ağır hakaretler, yıkıcı eleştiriler yalnızca bireysel olarak biz yöneticileri yıpratmaz; en büyük zararı yine kulübümüze ve camiamıza verir."
"BAŞARI İÇİN İSTİKRAR GEREKLİ"
Ekonomisi iyi olmayan hiçbir işletmenin ayakta duramayacağını dile getiren Başkan Muharrem Usta, şöyle devam etti:
"Bugün içinde bulunduğumuz durum itibarıyla üzülerek ifade etmeliyim ki; sportif başarısızlıklar bizim büyük yürüyüşümüzün önünde; ‘yeniden doğuş’ çabamızın önünde büyük birer engel yaratıyor. Sezon başından itibaren bazı aksaklıkların yaşanmasını öngörüyor olsak da kısa zamanda toparlanacağımıza dair umudumuzu hiç kaybetmedik. Yeni bir takımız ve bunun dışında da birçok sıkıntıyla boğuşuyoruz. Geçmişte hocaları, futbolcuları ve yönetimleri gönderdik de ne oldu? Daha da kötüye gidildi. Tarih Trabzonspor'un başarısının süreklilik ve istikrardan geçtiğini defalarca gösterdi. Bu istikrarı yakalamak için ise sabır ve dayanışma gerekiyor. İstikrar sadece saha sonuçlarıyla ilgili değil elbette. Trabzonspor'un borcu beş yılda yaklaşık 600 milyon liraya ulaştı. Yılda 60 milyon liraya yakın faiz ödemek zorundayız. Ekonomisi iyi olmayan hiçbir işletme ayakta duramaz! Trabzonspor da bir şirket. Her şeyini parayla döndürüyor. Bu anlamda bizler de, iktisadi aklın ön plana çıktığı bir yönetim modelini hayata geçirmek durumundayız."
"AKYAZI YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK"
Akyazı Stadı’nın açılışına sayılı günler kaldığını da hatırlatan Başkan Muharrem Usta, açıklamasını şöyle tamamladı"
"Büyük bir özlem ve heyecanla beklediğimiz Akyazı Stadı'nın açılışına sayılı günler kaldı. Akyazı bizim için yepyeni bir başlangıç olacak ve yeniden doğuşumuzun milatlarından biri haline gelecek. Kulübümüz tarihsel bir dönemeçtedir. Haliyle bu tarihsel dönemeçler, bir spor kulübünün yeniden varolma çabasında en zor günleridir. Ama unutmayın ki engeller ne kadar yüksek olursa olsun, gökyüzü ondan daha yüksektir. Ve bu zor günler hep vefalı insanlar sayesinde aşılmıştır. Biz de yeni stadımız, yepyeni vizyonumuz, coşkun ve fedakar taraftarımız ile başarıya ulaşacağımızdan kuşku duymuyoruz. Her anlamda yeniden yapılanmanın zorluğu olsa da şunu bilmenizi isterim ki, vazgeçersek hepimiz kaybederiz. O yüzden inançla ve sabırla yolumuza devam etmeliyiz."
KOMBİNE, LOCA VE FORMA ÇAĞRISI
Ekonomik anlamda düzlüğe çıkabilmek adına kombine, loca ve forma satışlarına büyük önem veren Trabzonspor yönetimi, yılbaşına kadar hedeflediği rakamların üzerine çıkmayı planlıyor. Bordo mavili yönetim, 100 bin forma satışının yanı sıra taraftarların kombinelerin tamamını tüketmesini bekliyor. Akyazı Stadı’yla birlikte yeni bir sayfa açmayı arzulayan ve yeni dönemde kulübün mali konuda sorun yaşamasını istemeyen yönetim, bu konuda taraftara da destek çağrısında bulundu.
AKYAZI İÇİN GERİ SAYIM
Bu arada Trabzonspor, yeni stadı Akyazı’ya geçmek için gün saymaya başladı. Yapımında son aşamaya gelinen Akyazı Stadı’nda çim serme çalışmalarının ardından hibrit uygulamasına başlanırken bu çalışmaların da yaklaşık 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. Akyazı Spor Kompleksi’nin dış çevresinde de son düzenlemeler yapıldığı, Adanaspor maçına kadar stadın hazır hale gelmesinin beklendiği öğrenildi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!