Trabzonspor 2-1 Manisaspor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor 2-1 Manisaspor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 00:00

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının açılış maçında Trabzonspor evinde Manisaspor'u 2-1 yendi.Bordo-mavili ekibe 3 puanı getiren goller Halil ve Burak'tan geldi.

Haberin Devamı

MAÇIN CANLI ANLATIMI 

İkinci devreye moralli başlamak isteyen Bordo Mavililer, Manisaspor karşısında 40. dakikada Halil Altıntop Burak Yılmaz'ın pasını gole çevirdi ve 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan Manisaspor, 64. dakikada Isaac ile beraberliği yakaladı.

1 puana razı olmak istemeyen Trabzonspor 82. dakikada Burak Yılmaz ile 2-1 öne geçti ve ligin ikinci yarısına galibiyetle başladı.

Bu sonuçla beraber Fırtına  puanını 27'ye çıkarırken, Manisaspor 24 puandaki yerinde kaldı.

Ligin 19 haftasında Trabzonspor deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak, Manisaspor ise evinde Orduspor'u ağırlayacak.

KARŞILAŞMADAN FOTOĞRAFLAR

Güneş: “Galibiyet moral oldu”

Güneş, 2-1'lik galibiyetleriyle sona eren karşılaşmanın ardından yaptığı değerlendirmede, ikinci yarıya 3 puan alarak, moral ve puan kazanarak, güven tazeleyerek girmek istediklerini belirterek, “İlk yarıda 1-0 öne geçtik. İkinci yarı golü yiyinceye kadar dengeliydik ama golden sonra çok panikledik. Kırılgan, kaderine razı bir oyun tarzı ortaya çıktı ama ondan sonra tekrar golü bulmamız, takımın maça asılmasını arttırdı” dedi.

Haberin Devamı

“Oyun şartları ne olursa olsun kazanılan galibiyet, hem 3 puan, hem moral açısından bize oldukça mesafe aldırdı” diyen Güneş, “Kendi sahamızda daha önce bu sezonki 5 maçta düşündüğümüzün dışında skorlar almıştık. Oyun ve sonuç anlamında sıkıntı yaşamıştık. Manisaspor da ters gelen bir rakipti. Galibiyet ve gol sayılarımız dahi aynıydı. Ligin ilk yarısında daha iyi oynamamıza karşın berabere kaldık. Bugün ise onlar da kazanabilirdi ama biz kazandık. Oyunculara gayretleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sezonu haziran ayında açtıklarını ve yoğun bir maç programını ilk yarıda geride bıraktıklarını anlatan Güneş, şöyle konuştu:

“Devre arasında 11 günlük bir tatil dönemi bulduk. Bazı oyuncularımıza 3-4 gün izin verdik. Uzak ülkelere oyuncuların gidiş gelişleri 3 gün sürdü, bu nedenle onlara fazla izin verdik. Bu nedenle Antalya'da bazı oyuncular hazır hale gelemedi. Bazı oyuncularımız kadroda yer bulamadı, bazıları sahada beklenin altında kaldı. Maça asılan kazanmak için arzu eden oyuncuların katkılarıyla 3 puan aldık. Bu sevindirici.”

Jaja konusu

Haberin Devamı

Güneş, eski oyuncuları Jaja'nın geri dönüp dönmemesi konusunda kendisine yöneltilen bir soru üzerine ise, “Jaja, şu anda gelip gelmemesiyle ilgili gündemimizde yok. Transfer olursa ben oyuncuyu almış sayarım. Alınan iki oyuncu var. Onlar da Jebrin ve Olcan, giden de Sapara var. Gelen ile ilgili zamana bırakmak lazım. Kim ne zaman nasıl gelir, o zaman değerlendiririz. Onu da irdelemeyelim” yanıtını verdi.

Özdeş: “Burak'a yenildik”

Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise ikinci yarının ilk maçını oynadıklarını ve bu maçta kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, “Oyuna iyi başladık. İstediğimizi oyunu oynadık. İlk 45 dakika bir tane pozisyon hatası yaptık. O pozisyonda da Burak başlattı ve gol oldu” dedi.

Haberin Devamı

İkinci yarıya ise Trabzonspor'un iyi başladığını kaydeden Özdeş, “Rakibin kaçırdığı gollerin ardından bir gol atarak beraberliği sağladık. Golden sonra maçı kazanacak pozisyonları bulduk. İştahımız arttı, statta umudun kırıldığı anda golü atma istediğimiz vardı. Ama Trabzonspor en iyi yaptığı şeyde, geniş alanda pozisyon buldu ve gol attı. Bu da bize pahalıya mal oldu” diye konuştu.

Seyir zevki yüksek bir maç oynadıklarını kaydeden Özdeş, şöyle konuştu:

“Hakemlerin kartlarda bir standartsızlığı var. Büyük maçlarda iyi oynuyorsunuz diyorlar ama hakemler standardı göstermiyor. Galatasaray maçında aleyhimize hakem hatalarıyla karşılaştık. Bugün de Serkan'ın çekmesi var. Orda ikinci sarı kartı görse kırmızı kartla Serkan oyun dışı kalacaktı. Bu da maçın sonucunu etkiliyor.”

Haberin Devamı

Hüseyin'in iki golde de Burak'a karşı pozisyon hatası yapılmasına ilişkin bir soru üzerine ise, “Bu Hüseyin'in hatası değil, Burak'ın coşkusuydu. Burak, bu pozisyonlarda çok istekliydi. Bugün Burak'a yenildik. Ama Orduspor maçını kazanacağız” diye konuştu.

Özdeş, Trabzonspor'un transfer etmek istediği oyuncular arasında yer aldığı iddia edilen Yiğit İncedemir konusunda iise herhangi bir bilgisinin olmadığını kaydetti.

Futbolcuların açıklaması

Trabzonspor'un genç oyuncusu Aykut, ilk yarıyı Orduspor karşısında galibiyetle kapadıklarını belirterek, “İkinci yarıya da galibiyetle başlamak istiyorduk. Bunu da başardık. Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ferhat Öztorun ise sahaya galibiyet için çıktıklarını ifade ederek, “Önemli olan maçın sonucuydu. Galip gelerek istediğimizi gerçekleştirdik” diye konuştu.

17 numaralı Burak, 17. golüne ulaştı

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, ligde 17. golüne ulaştı.

Bordo-mavili takımda 17 numaralı formayı giyen Burak Yılmaz, ligin son iki haftasında Orduspor ve Manisaspor maçlarını da boş geçmemiş oldu.

Halil Altıntop ise bu sezon ligdeki 3. golünü kaydetti. Halil, daha önce Gaziantepspor ve Orduspor karşılaşmalarında da 1'er gol kaydetmişti.

Serkan, kart cezalası

Trabzonspor'da sarı kart gören Serkan Balcı, ligdeki 4. sarı kartını görerek cezalı konumuna düştü. Serkan, gelecek hafta ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda yapılacak karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak.

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Hüseyin Göçek, Erdinç Sezertam, Mustafa Sönmez
Trabzonspor: Tolga, Serkan (Dk. 76 Ferhat ), Giray, Glowacki, Celustka, Zokora(Dk. 73 Pawel ), Aykut, Volkan (Dk. 73 Colman ), Adrian, Halil , Burak
Manisaspor: İlker, Dixon (Dk. 84 Kahe ), Akaminko, Hüseyin,  Klukowski, Bekir, Ahmet İlhan (Dk. 60 Murat Erdoğan ), Yiğit Gökoğlan , Nizamettin, Simpson, Isaac
Goller: Dk. 40 Halil, Dk. 82 Burak (Trabzonspor) Dk. 64 Isaac  (Manisaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 14 Nizamettin, Dk. 39 Dixon, Dk. 74 Klukowski, Dk. 78  Isaac, Dk. 90 3 Akaminko (Manissapor) Dk. 48 Serkan, Dk. 55 Volkan (Trabzonspor)



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!